in

5 mai, alegeri locale în Marea Britanie. Români pe listele electorale, conservatorii pedepsiți de alegători

alegeri locale în Marea Britanie

Azi, 5 mai, au loc alegeri locale în Marea Britanie, când este de așteptat ca premierul Boris Johnson să fie pedepsit de electorat pentru criza costului ridicat de trai și amenzile pe care le-a primit din cauza încălcării restricțiilor din timpul pandemiei de Covid-19, scrie Reuters.

Alegerile reprezintă primul test serios pe care Boris Johnson îl are de înfruntat de când reputația i-a fost pătată de scandalul apărut din cauză că în 2020 a încălcat regulile împotriva răspândirii coronavirusului impuse de propriul său guvern.

De când cu scandalul „Partygate” care a afectat guvernarea lui Boris Johnson la finalul anului trecut, prim-ministrul britanic s-a ferit să răspundă la întrebările privind viitorul său, motivând că ceea ce publicul dorește este ca politicienii să conducă țara și nu să facă o obsesie pentru evenimentele care s-au petrecut acum aproape doi ani, scrie CNN.

Numeroasele incidente din jurul scandalului petrecerilor din timpul pandemiei, când Johnson a încălcat legi pe care chiar guvernul său le-a promulgat, sunt încă investigate de poliție.

Scandalurile din Partidul Conservator îl vor costa pe Boris Johnson

Mai multe persoane care au lucrat cu prim-ministrul britanic la Downing Street au primit și ele amenzi și este posibil ca Johnson să fie amendat din nou.

După ce investigația poliției se va termina, va fi publicat și raportul complet legat de scandal care se preconizează deja a fi foarte critic la adresa lui Johnson, judecând după pasajele care au fost deja publicate.

În plus, Neil Parish, un parlamentar din partidul lui Johnson, a spus sâmbătă că își va depune demisia după ce a recunoscut că a vizionat materiale pornografice de mai multe ori în Camera Comunelor.

De asemenea, 56 de membri ai parlamentului britanic se află sub investigație pentru abateri de natură sexuală, printre care se numără și o parte din membrii cabinetului lui Johnson.

Cel mai important test pentru Boris Johnson de la alegerile parlamentare din 2019

„Aceste alegeri sunt fără îndoială cel mai mare test pentru Boris Johnson de la alegerile parlamentare din 2019 și vin după o perioadă foarte dificilă pentru [premier] și guvernul său”, a spus Tony Travers, profesor la Școala de Economie din Londra.

Alegeri locale în Marea Britanie cu candidați români

Unii membri din Partidul Conservator spun că se poate ca partidul să obțină rezultate proaste în sud-estul Angliei, unde se bucură de obicei de sprijinul populației din zonă, dar că opoziția nu va avea destule voturi pentru a-l detrona pe prim-ministrul britanic.

7.000 de posturi din consiliile locale sunt în joc în alegerile locale din Marea Britanie, reprezentând 140 de autorități municipale care sunt responsabile pentru administrarea de zi cu zi a serviciilor publice.

Alegeri locale în Marea Britanie: Românul Voloșeniuc încearcă să iasă consilier în Harrow

Un sondaj realizat de Find Out Now și compania de consultanță politică Electoral Calculus arată că Partidul Conservator ar putea să piardă până la 800 de locuri în consiliile locale, iar laburiștii ar putea prelua controlul a 20 dintre consilii.

Pe listele de vot se află și candidați români, mai ales din zonele din nordul Londrei, acolo unde comunitatea bine reprezentată.

Cea mai cunoscută figură este a lui Ștefan Voloșeniuc, un român care a candidat independent și pentru Senatul României, dar nu putut câștiga. Acesta candidează pentru un loc în Consiliul Local Harrow, în circumscripția Edgware.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.4]

Organizația Mondială a Sănătății: 15 milioane de oameni au murit din cauza COVID

Organizația Mondială a Sănătății: 15 milioane de oameni au murit din cauza COVID

britanici din UE

„Mi-e rușine că sunt BRITANIC”.  Cetățenii britanici din UE au o percepție diferită față de țara lor