in

Abatorul de la Nisa: 84 de morți, inclusiv copii. Șoferul, un infractor cunoscut de poliție

Noul bilanţ al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morţi, inclusiv copii, şi peste 150 de răniţi, printre care și doi români, dintre care 18 sunt în stare gravă, a anunțat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Figaro. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa.

Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Şoferul camionului a fost împuşcat, iar în interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor pentru fapte violente, inclusiv atac armat, însă nu era cunoscut pentru infracţiuni de natură teroristă.

El le-a spus polițiștilor că „se duce să livreze înghețată”, scrie Daily Mail. 

 

Jean-Marc Leclerc, directorul adjunct al poliţiei de frontieră a oraşului Nisa, se numără printre victimele atentatului care a avut loc în acest oraş de Ziua Naţională a Franţei, potrivit unor informaţii difuzate de Le Figaro.

Suspectul atacului care a avut loc la Nisa în seara de 14 iulie era singur la bordul camionului cu care a lovit intenţionat sute de persoane ce asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale.

Liderii din întreaga lume reacţionează în urma atentatului de la Nisa. Premierul Japoniei Shinzo Abe condamnă acest atac ”nemilos” şi ”de netolerat”, asigurând Franţa de solidaritatea statului nipon în lupta antiterorismului.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a calificat atacul drept o „crimă în masă”.

“Noi toţi cei care am venit la summitul ASEM condamnăm atacul în masă de la Nisa…. cuvintele nu pot exprima tot ce ne leagă de prietenii noştri din Franţa în aceste momente dureroase. Acest teribil atac a avut loc de Ziua Naţională, o sărbătoare care este un prilej de mândrie şi care astăzi s-a transformat într-o zi de doliu”, a declarat Merkel.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a transmis pe o reţea de socializare un mesaj de solidaritate către poporul francez în engleză şi în franceză.

Poporul canadian este şocat de cele întâmplate în Nisa. Gândurile noastre sunt alături de familiile victimelor. Ne exprimăm solidaritatea faţă de poporul francez”, a scris Trudeau.

Şi noul ministru al Afacerilor Externe din Marea Britanie, Boris Johnson, şi-a arătat susţinerea pentru Franţa în aceste momente de cumpănă.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat, în urma atentatului de la Nisa, prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care trebuia să se încheie iniţial pe data de 26 iulie.

 

Sursa: Mediafax

Posibil atac terorist de Ziua Franței. Zeci de morți la Nisa. Un camion a intrat într-o mulțime

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Posibil atac terorist de Ziua Franței. Zeci de morți la Nisa. Un camion a intrat într-o mulțime

Ministerul de Externe, tunuri imobiliare în străinătate. Chirii exorbitante pentru reședințele ambasadorilor, jaf și incompetență