in

Alocarea aleatorie a locurilor în avioane, nebunia care desparte familiile: „Apar certuri care pun în pericol siguranța zborurilor”

O asociație a consumatorilor din Spania a cerut interzicerea alocărilor aleatorii de locuri, care a devenit de multă vreme o problemă pentru toți călătorii cu companiile low cost. Companiile aeriene cu buget redus au fost acuzate că au profitat în mod nedrept prin taxarea pasagerilor să stea împreună la zboruri. Comisia pentru petiții a Parlamentului European a fost de acord să examineze o plângere împotriva politicilor de alocare aleatorie a locurilor ale companiilor aeriene și a taxei suplimentare pentru ca familia și prietenii să stea împreună.

Ryanair, Wizz Air, easyJet, Jet2, TUI și British Airways. Cele mai recente reguli privind bagajele de mână

Plângerea a venit de la Alfonso Rodríguez, care este președintele asociației consumatorilor din Insulele Baleare, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania. În prezent, companiile aeriene, inclusiv Ryanair, taxează pasagerii în plus pentru a-și rezerva locuri unul lângă celălalt. Dacă decideți să nu plătiți, compania aeriană atribuie gratuit un loc aleatoriu în avion.

Politica a fost mult timp criticată de călătorii nemulțumiți, însă nu încalcă nicio legislație în vigoare, deoarece liniile directoare precizează doar că copiii sub 12 ani trebuie să fie așezați cu adulții care îi însoțesc sau, cel puțin, în același rând.

Supraveghere totală în Marea Britanie, poliția va folosi fotografiile de pe permisele de conducere pentru recunoașterea facială

Dar Rodriguez susține că familiile sunt forțate să plătească o sumă suplimentară de 20 până la 40 de euro per pasager pentru a garanta locuri unul lângă celălalt. “Au fost probleme cu pasagerii care au fost nevoiți să-și lase copiii de 13 sau 14 ani în pace. Echipajul de zbor a fost nevoit să le suporte furia și acest lucru poate afecta chiar și siguranța zborului”, a susținut el în plângerea sa.

Comisia pentru petiții a fost de acord să studieze plângerea, totuși, în cele din urmă, va reveni Comisiei Europene să forțeze o schimbare a politicii. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Spanish News Today a spus: „Aveți dreptate, aceste tipuri de politici folosite pentru fragmentarea prețurilor au devenit mai comune.”

Directorul de marketing al companiei aeriene Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat că transportatorul nu a împărțit în mod deliberat pasagerii fără locuri rezervate, după cum a raportat Daily Express El a explicat că pasagerii au ajuns adesea să fie separați, deoarece anumite locuri sunt „păstrate”, deoarece sunt mai de dorit pentru cei care rezervă în avans.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]

Incident în centrul Londrei, un autobuz cu etaj a intrat în viteză într-o cafenea de pe New Oxford Street

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie. „450 de lire sterline în plus pentru 27 de milioane de muncitori”