in

Atenție! Iată ce riști dacă îți lași copilul nesupravegheat în Marea Britanie

Părinții britanici care își lasă copiii nesupravegheați, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp riscă să fie arestați, scrie The Telegraph.

 

Potrivit publicației, sute de părinți sunt interogați de poliție, în fiecare an, pentru că își lasă nesupravegheați copiii, chiar dacă este vorba despre câteva minute și chiar dacă e vorba despre copii de 15-16 ani.

Legea arată că un părinte sau tutore poate fi pus sub acuzare dacă lasă un copil nesupravegheat ceea ce ar putea să-i cauzeze suferință acestuia sau să-i afecteze sănătatea. Legea nu prevede însă la ce vârstă un adolescent poate fi lăsat singur, însă atunci când sunt relatate astfel de cazuri rămâne ca ofițerul de poliție să decidă dacă deschide sau nu o anchetă.

John Hemming, fost parlamentar, a declarat că părinții riscă să fie incriminați pentru că nu știu ce prevede legea și cum este aplicată.

El spune că trebuie să existe o clarificare, pentru a evita ca părinți buni să fie implicați în situații problematice. „Sunt cazuri extreme, în care părinții și-au lăsat copiii singuri în mașină pentru doar câteva minute, pentru a intra într-un magazin și s-au trezit că trebuie să se prezinte în fața instanței și că riscă să le fie luați copiii”, a declarat Hemming

Potrivit Societății Naționale pentru Prevenirea Cruzimii față de Copii, din Marea Britanie (The National Society for the Prevention of Cruelty to Children — NSPCC), bebelușii și copiii de până la 2 ani nu trebuie lăsați deloc nesupravegheați, cei cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie lăsați singuri acasă peentru perioade lungi de timp, iar cei cu vârste mai mici de 16 ani nu trebuie să fie lăsați singuri în casă peste noapte.

BBC arată că 510 persoane au fost arestate anul trecut după ce s-a considerat că fiecare din acestea a pus în pericol copilul, lăsându-l singur.Și-au vândut fata pentru whisky, oi și un porc. Explicația: ”Așa e tradiția la noi!”

Noi reglementări pentru românii care ies din țară cu copiii

Foarte IMPORTANT! Tot ce trebuie să știi despre serviciile sociale din UK

Cât costă să crești un copil în Marea Britanie? Vă veți îngrozi!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Germania: Doi copii români, găsiţi morţi într-o piscină. “Au fost electrocutaţi în apă”, rudele se revoltă

Le-a interzis angajaților să pronunțe cuvântul BREXIT! Vezi despre ce companie e vorba