in

Boris Johnson retrage oficialii britanici de la UE: „Sunt de talie mondială, pierd timpul acolo”

Boris Johnson a anunțat că va scoate toți oficialii și miniștrii britanici din majoritatea reuniunilor decizionale ale UE, de la 1 septembrie, pe măsură ce guvernul se pregătește pentru termenul limită al Brexit.

Potrivit The Independent, funcționarii publici și miniștrii vor participa acum doar la reuniuni ale UE, unde Marea Britanie are un interes național semnificativ, cum ar fi securitatea.

Această mișcare vine după ce premierul a promis să retragă diplomații de la Bruxelles care „trebuie să își folosească talentele în altă parte, întrucât Whitehall (Guvernul) promovează o plecare fără acord din UE.”

Stephen Barclay, secretarul pentru Brexit, a declarat: „O cantitate incredibilă de timp și efort se depun la ședințele UE, și este doar partea care se vede.”

„Funcționarii noștri harnici, de talie mondială, își petrec multe ore pregătindu-se, fie că au de citit lucrările necesare, fie că lucrează la briefing-uri. De acum nu vom merge decât la întâlnirile care contează cu adevărat, reducând prezența cu peste jumătate și economisind sute de ore”, a spus Barclay.

„Acest lucru le va acorda timp miniștrilor și oficialilor să se pregătească pentru plecarea noastră la 31 octombrie și să profite de oportunitățile care vor fi în viitor”, a mai declarat acesta.

Documente oficiale: Marea Britanie, consecințe grave în cazul unui Brexit fără acord

Marea Britanie pune capăt libertății de circulație pentru cetățenii UE în prima zi de Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, cele mai scumpe călătorii cu trenul din Europa. Noi scumpiri ale biletelor

Hoții de buzunare români au împânzit centrul Londrei. Poliția britanică: „Fiți cu ochii pe bunurile voastre”