in

Marea Britanie, cele mai scumpe călătorii cu trenul din Europa. Noi scumpiri ale biletelor

Marea Britanie are printre cele mai scumpe bilete la călătoriile cu trenul din Europa. În acest context, companiile feroviare anunță noi scumpiri, în 2019. Decizia de a ridica prețurile cu 2,8% este criticată intens și mulți spun că numărul de pasageri va scădea, mai ales că întârzierile sunt tot mai dese și problemele tehnice sunt numeroase.

Calcule făcute de confederația sindicală Trade Union Congress (TUC) arată că, în 10 ani, biletele de tren s-au scumpit cu 46%, iar salariile au crescut în medie cu 23%.

Sindicatele avertizează că numărul de călătorii cu trenul va scădea, din cauză că oamenii vor căuta alternative pentru că nu vor să plătească tot mai mult pe servicii care lasă de dorit.

Marea Britanie are cele mai mari prețuri din Europa la capitolul bilete cumpărate înainte de călătorie.

O analiză Vouchercloud arată că pentru trasee de 80-90 km, Marea Britanie are cele mai scumpe bilete (0,55 lire/milă), în timp ce în Norvegia prețul mediu era de 0,46 lire/milă, iar în Austria, 0,34 lire/milă. În România media era în jurul a 0,11 lire/milă, iar cele mai mici prețuri din Europa sunt în Ucraina (2) și Belarus (0,01 lire/milă).

Spre exemplu, de la Londra la Oxford sunt 83 km, iar dacă îți iei biletul înainte de călătorie îl găsești la prețuri între 31 și 39 euro, dar dacă îl iei cu o lună înainte îl poți achiziționa la 6 – 9 euro. De la Londra la Sheffield sunt 256 km și biletul costă între 91 și 116 euro dacă îl cumperi în ziua călătoriei. Cu o lună înainte, îl găsești și la 21 euro

Datele din Regatul Unit arată că numărul de călătorii efectuate cu abonamente sezoniere a scăzut de la 712 milioane, acum trei ani, la 652 milioane anul trecut.

Sunt și voci care spun că trebuie regândit întreg modelul de funcționare a sistemului care prevede că infrastructura este operată de stat, iar trenurile, de companii private care primesc subvenții pe unele rute.

Datele TUC arată că operatorii feroviari privați au plătit în 2018 dividende de 200 milioane lire acționarilor și au primit subvenții de 3,8 miliarde lire de la stat. Cei de la TUC cer ca statul să preia activitatea firmelor private.

Deprecierea lirei sterline aduce scumpiri în Marea Britanie. O mare companie a majorat prețurile cu 20%

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Loialist împușcat mortal în Irlanda de Nord. Poliția atrasă într-o capcană cu bombă

Boris Johnson retrage oficialii britanici de la UE: „Sunt de talie mondială, pierd timpul acolo”