in

Brexit: Un miliard de lire sterline și 7.000 de locuri de muncă pierdute de Marea Britanie până acum


Un miliard de lire sterline în active și 7.000 de locuri de muncă bancare s-au mutat din Marea Britanie în UE, până în prezent, constată o cercetare citată de The Independent.

Companiile din Londra au cheltuit, de asemenea, patru miliarde de lire sterline pentru planuri de urgență, consultanță juridică și noi birouri în centrele financiare europene.

Suma include și 2,6 miliarde de lire sterline investite până acum în alte centre financiare precum Frankfurt, Dublin și Paris pentru a asigura o funcționare fără probleme a serviciilor după Brexit.

Impactul real ar putea fi mai mare, deoarece doar 13 din cele 222 de firme monitorizate au o cifră asupra impactului financiar direct cauzat de Brexit.

Evacuarea activelor, a locurilor de muncă și a capitalului a încetinit în ultimele trei luni, deoarece întreprinderile au așteptat o clarificare după amânarea Brexit, din martie până la 31 octombrie.

Ambii candidați pentru funcția de prim ministru, Jeremy Hunt și Boris Johnson, au declarat că vor scoate țara din UE fără o înțelegere dacă parlamentul nu va vota la timp acordul de retragere.

Acest rezultat se pare că va provoca daune semnificative sectorului serviciilor financiare din Marea Britanie.

Boris Johnson optimist: «Șansele unui Brexit fără acord sunt de unu la un milion»
Interlopi români, în vizită la echipa U21 a României înaintea meciului de la Bologna

Un român donează pentru Africa din banii câștigați în Londra: „Nu e bucurie mai mare decât să știi că un sat din Mozambic are apă“