in

Britanicii nu mai vor steagul UE în țara lor

Comenzile pentru steagul Uniunii Europene au scăzut în Marea Britanie cu aproximativ 90%, începând din anul 2016, atunci când britanicii au votat pentru ieșirea țării din UE, conform producătorului oficial de steaguri Flying Colours, relatează The World News.

„Am observat cu siguranță o scădere. Vremurile s-au schimbat, atitudinea s-a schimbat. Nu mai există cerere”, a declarat Andy Ormrod, directorul companiei Flying Colours, cea care se ocupă de fabricarea de steaguri pentru palatele regale și instituțiile din Marea Britanie.

În schimb, drapelul național, denumit Union Jack, se bucură de o popularitate mai mare, comenzile crescând cu peste 75% în ultimul an.

„Oamenii devin mai pasionați de ideea de a fi britanic. Simt că ne dorim mai multă identitate în Marea Britanie”, a adăugat Ormrod, care a votat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Înainte de anul 2007, era chiar ilegal să ridici drapelul Uniunii Europene în Marea Britanie fără permisiune oficială, deoarece era considerată o formă de publicitate.

În urma referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană din 2016 a fost lansată o petiție, semnată de aproximativ 20.000 de persoane, prin care se cerea ca toate „steagurile, emblemele și logo-urile” Uniunii Europene să fie eliminate din Marea Britanie.


Guvernul britanic a respins petiția, pe motiv că atâta timp cât Marea Britanie este membră a Uniunii Europene, este necesară utilizarea steagurilor și emblemelor Blocului comunitar în clădirile guvernamentale britanice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Demisii la vârf în Partidul Laburist. Corbyn, trădat de proprii parlamentari

Incident în apele Gibraltarului. O navă de război spaniolă a amenințat mai multe nave comerciale britanice