in

Campania “Suntem Solidari”: Peste 13.500 de lire pentru sinistrațiPortalul ROMANi ONLiNE a demarat pe 14 februarie campania “Suntem Solidari”, de strângere de fonduri pentru sprijinirea românilor din țară afectați de ninsorile din ultimele săptămâni. Până pe 21 februarie, românii din UK care vor să dea o mână de ajutor sinistraților de acasă o pot face printr-o donație în bani, pe site-ul www.romani-online.co.uk.

Suma strânsă în urma campaniei va fi utilizată pentru achiziționarea de alimente, apă, pături și alte lucruri necesare pentru familiile din satele aflate încă sub zăpezi din județul Vrancea. Donațiile se pot face prin transfer bancar sau prin intermediul PayPal. Un alt mod de a-i sprijini pe sinistrați este prezența fizică a voluntarilor, “disponibilitatea de a ajuta fizic: mers pe jos prin frig și viscol, ajutat la deszăpezit, cărat apă, tăiat lemne, salvat animale, etc.”, se mai spune în textul de prezentare a campaniei.

În primele zile de la lansare, mai multe companii și fundații și peste 100 de oameni au donat bani, strângându-se astfel peste 13.500 de lire, depășindu-se suma luată în considerare ca obiectiv de inițiatori, de 10.000 de lire. Administratorul portalului romani-online.co.uk și inițiatorul campaniei, Adrian Cherciu a declarat că, ținând cont de situația din România, orice donație este binevenită. Într-o scrisoare de promovare trimisă de Cherciu, acesta specifică că e de datoria românilor să facă tot ce le stă în putere pentru a-i sprijini pe cei afectați de ninsori, în special pe bătrânii și copiii blocați în casele acoperite de zăpadă.

Mai multe sate din Vrancea sunt blocate de nămeți, unele dintre ele chiar lipsite de electricitate din cauza vremii și peste 80 de oameni au murit din cauza înghețului și a viscolului până acum. În scrisoare se mai atrage atenția și asupra riscului iminent al inundațiilor, ce amenință după topirea zăpezilor.

Administratorul portalului a mai spus că toți banii strânși în urma donațiilor vor fi folosiți în exclusivitate pentru ajutorul celor afectați de ninsori și că se va deplasa în țară, împreună cu mai mulți voluntari, între 21 și 26 februarie, pentru implementarea campaniei. “Vom documenta orice cheltuială și vom încerca să fotografiem și să înregistrăm video orice persoană ajutată în această perioadă. Toate aceste detalii vor fi prezentate pe site”.

Pe site sunt trecuți, la loc de cinste, toți cei care au donat pentru campanie. Sponsorii donaseră, până pe 19 februarie, suma de £7.880 (Lyca Mobile £3.000, Sir George Iacobescu of Canary Wharf Group – £2.000, PiLON – £1.000, etc.) Donatorii privați, în număr de peste 100, au adunat, până pe 19, suma de £5.972. Începând cu Adrian Cherciu, care a donat £500, până la sume donate de 10 sau chiar 5 sau 3 lire, fiecare a dat cât a putut. În total s-au strâns până pe 19 februarie £13.852.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina web dedicata campaniei: www.romani-online.co.uk/forum/campaniile-noastre/suntem-solidari-campanie-caritabila-2012-6078

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Steaua a fost învinsă de Twente: 0-1. Steliştii trebuie să câştige în retur

Ken Livingstone: Voi colabora cu românii!