in

Steaua a fost învinsă de Twente: 0-1. Steliştii trebuie să câştige în returSteaua a fost învinsă, joi, 16 februarie, pe Naţional Arena, cu 1-0, de formaţia olandeză Twente Enschede, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. La meci au asistat aproximativ 52.000 de spectatori, profund dezamăgiţi de evoluţia elevilor lui Ilie Stan.

Unicul gol al meciului disputat pe Arena Naţională, în prezenţa unui stadion plin şi pe un frig crâncen, a fost marcat de Ola John, în minutul 52. în urma acestui rezultat, Steaua mai păstrează doar şanse teoretice de calificare. Pentru a răsturna sorţii, “roş-albaştrii” trebuie să câştige returul de joi, 23 februarie, din Olanda.

Tătăruşanu, oaia neagră

Gigi Becali a declarat după meciul cu Twente că echipa nu putea câştiga atâta timp cât Tătăruşanu a dormit în poartă. Portarul se apără şi spune că nu îşi reproşează nimic. “Când mai ai şi un portar ca Tătăruşanu, care doarme şi ia ce gol a luat, ce să mai spui. Aşa a fost mereu Tătăruşanu. Nu ştiu care e situaţia. Nu se concentrează, nu stă concentrat în poartă. E o ruşine să iei gol cu scăriţă, când ai 2 m. Are defectul ăsta: doarme în poartă”, a spus Becali. De asemenea, fostul portar al echipei Rapid şi al reprezentativei României, Rică Răducanu, este de părere că la faza golului înscris, Ciprian Tătăruşanu ar fi trebuit să fie pe linia porţii şi să respingă mingea cu capul. “Dacă dormea în poartă cum a zis Gigi, atunci Tătăruşanu era pe linia porţii şi o respingea cu capul. Asta e tăticu’, aia era minge de scos cu capul, că el e înalt. A greşit, şi am văzut că mai are din astea, iese mult şi des din poartă. Dar nu e voie tăticu’, e ruşinos la înălţimea lui să ia gol din scăriţă”, a spus fostul portar.

Ilie Stan, dezamăgit

Tehnicianul Ilie Stan s-a declarat dezamăgit de rezultat, precizând că elevii săi au pierdut nemeritat şi că un 0-0 ar fi fost mulţumitor. “Sunt dezamăgit că am pierdut acest joc nemeritat. A fost o greşeală pe fondul unui dezechilibru între fundaşii centrali. ăsta e fotbalul, nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, mai avem un joc şi cred că dacă vom reuşi să înscriem datele problemei se vor schimba. Pentru noi era foarte important să nu luăm gol, pentru că eram siguri că puteam să dăm. Cu un 0-0 cred că eram mulţumiţi după jocul de astăzi”, a spus Ilie Stan.

Jucătorii sunt optimişti

în ciuda înfrângerii de pe Naţional Arena, Raul Rusescu şi Pablo Brandan rămân încrezători în privinţa calificării Stelei în optimile Europa League. “Ei au avut două ocazii şi au dat un gol. Nu ştiu dacă s-a văzut că ei sunt în plin campionat. Avem şanse să ne calificăm în continuare, mergem să jucăm fotbal şi să ne calificăm. Nimănui nu-i convine să ia un asemenea gol, dar trebuie să ţinem capul sus şi să mergem acolo ca să câştigăm. Mergem să atacăm, să jucăm fotbal şi să ne întoarcem fericiţi” ,a declarat Raul Rusescu. “Sperăm să întoarcem scorul la Enschede. Trebuie să mergem peste ei, să fie un meci deschis şi să îi învingem. Sunt optimist pentru retur, pentru că am avut foarte multe ocazii în prima repriză. Cu mai multă concentrare puteam marca”, a declarat Brandan.

“Roş-albaştrii” au fost mai buni

“Am pierdut nemeritat” au spus la unison steliştii imediat după meci, iar caseta tehnică a meciului le dă dreptate. Potrivit datelor statistice adunate de UEFA, roş-albaştrii au fost mai prezenţi în joc şi au avut aproape dublul ocaziilor avute de olandezi. Două şuturi pe poartă faţă de doar unul al adversarilor (şut care în definitiv a făcut diferenţa) şi 9 şuturi spre poartă comparativ cu doar 5 ocazii create de Twente sunt datele oferite de UEFA care o dau pe Steaua drept echipa care a dominat partida.

Oracolul Dragomir a prevestit

Steaua pierde prima manşă a meciului cu Twente şi are şanse mici la calificare. Dumitru Dragomir spune că se aştepta la acest rezultat şi că olandezii au arătat că sunt mai puternici. “Sunt dezamăgit! Mă aşteptam la ce a ieşit! Asta e echipă serioasă. Am zis că dacă Steaua trece de Twente, atunci joacă finala. Olandezii au echipa tare, nu s-au speriat niciun moment. Steaua s-a şi depăşit în unele cazuri. Asta este primul joc al lor, o săptămână nu au făcut niciun joc ca lumea”, a declarat Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Gazonul de pe Naţional Arena, distrus

Alunecările jucătorilor au dăunat gazonului, iar organizatorii au trimis în pauză muncitorii pentru a “plomba” acolo unde era cazul. O parte din gazonul stadionului Naţional Arena a fost făcut praf sub crampoanele jucătorilor celor două echipe. în tuşă, mai ales, iarba a fost tocată de crampoanele jucătorilor, dar şi la mijlocul terenului au existat brazde scoase în urma alunecărilor efectuate de fotbalişti. La pauză, organizatorii au trimis muncitorii să repare repede găurile. Cu cât timpul trecea, terenul devenea din ce în ce mai greu. în prima repriză, gazonul se prezenta prost în jumătatea stelistă, fapt care i-a şi încurcat pe olandezi în câteva rânduri.

Steliştii i-au adus un omagiu lui Mihai Neşu

Înainte de începerea partidei, fanii stelişti i-au adus un omagiu fotbalistului echipei FC Utrecht, Mihai Neşu, rămas parţial paralizat în urma unui accident suferit în mai 2011. Galeria Stelei aflată la peluză în Arena Naţională a scris numele lui Neşu folosind cartoane galbene, iar chipul jucătorului a fost realizat din cartoane albe. De asemenea, înainte de începerea jocului, tot stadionul a scandat numele lui Neşu. Fanii stelişti au afişat şi un banner cu mesajul: “Luctor et Emergo” (Lupt şi mă ridic la suprafaţă). Crainicul stadionului a anunţat că Neşu a trimis un mesaj de mulţumire pentru coregrafie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diaspora, în faliment. Remiterile, la jumătate faţă de 2008

Campania “Suntem Solidari”: Peste 13.500 de lire pentru sinistrați