in

Cât timp au britanicii să reacționeze în cazul unui ATAC NUCLEAR din partea Moscovei

Cât timp au britanicii să reacționeze în cazul unui ATAC NUCLEAR din partea Moscovei

Amenințările cu un atac nuclear ale lui Vladimir Putin stârnesc în Marea Britanie frica unor atacuri devastatoare, iar un expert citat de Daily Express a explicat că britanicii ar avea la dispoziție doar 20 de minute pentru a reacționa dacă o rachetă ar fi lansată către Regatul Unit.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a plasat forțele nucleare ale Moscovei într-un „regim special de luptă” ca răspuns la „declarațiile agresive” ale membrilor alianței NATO.

Kremlinul a dat vina apoi pe ministrul britanic de Externe, Liz Truss, pentru escaladarea din timpul invaziei Ucrainei de către Moscova.

Hamish de Bretton-Gordon, fost colonel al armatei britanice și expert în arme și armament, a avertizat că britanicii ar avea 20 de minute să se ascundă în cazul unui atac dacă Rusia începe să atace alte țări.

Bretton-Gordon a declarat: „Cred că am ști foarte, foarte curând dacă rușii ar lansa rachete balistice intercontinentale și am ști aproape unde vin.”

PANICĂ! Rusia are posibilitatea să trimită bombe nucleare spre LONDRA. Ar putea ucide milioane de oameni

„Ca regulă generală, timpul de zbor către Marea Britanie este de cel mult 20 sau 30 de minute”.


El a adăugat: „În urmă cu 30 de ani, am văzut cu toții videoclipuri cu ce să facem – să ajungem în subteran, ascunzându-ne în spatele a ceva concret.”

„Nu sunt secunde, am avea câteva minute să reacționăm, dar nu mai mult decât atât”, a mai spus expertul britanic.

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a declarat pentru Sky News că „conflictul de lungă durată este despre libertate și democrație în Europa”.

„Dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, îi vom vedea pe alții amenințați – Țările Baltice, Polonia, Moldova și s-ar putea ajunge la un conflict cu NATO”, a adăugat ea.

Duminică, Truss a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei în Camera Comunelor, spunând parlamentarilor că retorica agresivă și extremă a lui Putin a „condus” la răspunsul colectiv al aliaților occidentali.

Oficialii britanici și americani au minimalizat amenințarea nucleară a lui Putin, deoarece nu este clar cum ordinul său schimbă postura nucleară a Rusiei.


///Cât timp au britanicii să reacționeze în cazul unui ATAC NUCLEAR din partea Moscovei///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Boris Johnson: „Putin va simți consecințele invadării Ucrainei”. Premierul britanic vizitează Polonia și Estonia

Boris Johnson: „Putin va simți consecințele invadării Ucrainei”. Premierul britanic vizitează Polonia și Estonia

Rusia atacă Ucraina. Vicepremierul britanic: „Trebuie să ne pregătim pentru mai rău”

Rusia atacă Ucraina. Vicepremierul britanic: „Trebuie să ne pregătim pentru mai rău”