in

Ce îi scriu românii din Spania lui Iohannis: „De ce legați imaginea românilor de cea a beneficiarilor de ajutoare sociale?”

Una dintre asociațiile de români din Spania, FARA, a luat atitudine față de ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis cu privire la eliminarea beneficiilor sociale pentru cei care muncesc în UE.La o întâlnire recentă cu premierul britanic David Cameron, Iohannis a declarat că libera circulație a muncitorilor în UE trebuie delimitată de beneficiile sociale. Cea ce, în opinia FARA, ar duce la crearea unor cetățeni de mâna a doua, care muncesc, plătesc taxe, dar nu pot obține ajutoare sociale atunci când au nevoie.

„Începem să ne simțim dezamăgiți”, i-au scris românii din Spania lui Iohannis.

Iată scrisoarea:

”În atenţia domnului Klaus Iohannis, Preşedinte al României

Domnule Preşedinte,

Atunci când aţi fost ales preşedinte noi, românii din diaspora, ne-am pus multe speranţe, mai ales că ne simţeam abandonaţi de către autorităţile române.

Dar, ȋncetul cu ȋncetul, ȋncepem să ne simţim dezamăgiţi.

Ceea ce nu aşteptam de la dumneavoastră este să ne ȋnrăutăţiţi imaginea, care şi aşa nu este ceea ce considerăm ca ar trebui să fie.

Chiar dacă nu trăim ȋn Marea Britanie, mesajele dumneavoastră ne afectează pe toţi românii din dispora astfel că nu ȋnţelegem de ce la ȋntalnirea cu Primul Ministru al Marii Britanii aţi legat imaginea românilor ce trăiesc ȋn Marea Britanie de cea a beneficiarilor de ajutoare sociale .

Ne ȋntrebăm dacă există date statistice care să demonstreze că toti românii ce locuiesc ȋn Marea Britanie beneficiază de ajutoarele sociale (lucru care noi ştim că nu este adevărat). Dacă nu, de ce nu aţi cerut mai ȋntâi datele, ȋnainte să vă exprimaţi susţinerea faţă de o politică care ȋncearcă să ne ȋnvinovăţească de toate relele societăţii engleze.

Şi de ce susţineţi crearea ȋn Uniunea Europeană de cetăţeni de mâna a doua?

Noi, românii din diaspora, ştim ce ȋnseamnă să fii tratat diferit, să fii desconsiderat, să nu ai aceleaşi drepturi ca ceilalţi cetăţeni şi nu dorim acest lucru pentru nimeni.

Vă rugăm să ne ajutaţi să ajungem cetăţeni cu drepturi depline ȋn Uniunea Europeana şi, dacă nu puteţi face acest lucru, să nu ne ȋnrăutăţiţi situaţia .

Poate că este momentul ca persoana responsabilă de Departamentul pentru Problemele Diasporei, ce lucrează pentru dumneavoastră, să ia legatura şi să se informeze cu adevărat de ceea ce gândim, dorim şi sperăm.

Un salut cordial,

Gabriela Stan

Preşedinta Federaţiei de Asociaţii de Români din Andalucia FARA”.


Iohannis, discuții cu David Cameron despre români și turismul social: „Lăsați libera circulație așa cum este”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii se bat pentru un loc de statuie mișcătoare. „Este o mafie, intimidează și amenință rivalii”

Doi karatiști români au luptat pentru Anglia la Campionatul European de Karate Shito Ryu