in

De ce cresc prețurile benzinei și motorinei? Șoferii afectați de cea mai mare creștere lunară din ultimii 20 de ani

De ce cresc prețurile benzinei și motorinei? Șoferii afectați de cea mai mare creștere lunară din ultimii 20 de ani. Prețul mediu al benzinei fără plumb a ajuns acum în Marea Britanie la 1,52 lire sterline pe litru, iar al motorinei a atins 1,54 pe litru, conform datelor de la RAC. Dar care este cauza acestei creșteri?
>>> Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

Cea mai mare creștere lunară în ultimii 20 de ani

Prețul benzinei și motorinei este din nou în creștere – șoferii fiind confruntați cu cel mai mare salt al prețului combustibilului pe lună în mai mult de 20 de ani. RAC a declarat că în august s-au adăugat 7p pe litru la costul mediu al benzinei fără plumb, în timp ce prețul motorinei a crescut cu 8p pe litru.

Deși prețurile au crescut treptat, acestea sunt încă departe de nivelurile record înregistrate anul trecut. În 2022, prețul benzinei fără plumb a atins un vârf de 1,91 lire sterline pe litru și 1,99 pe litru pentru motorină. Așadar, care este motivul creșterii?
>>> Patru schimbări majore pe care le-a făcut Tesco în Marea Britanie, inclusiv reduceri de preț

Creșterea prețurilor datorită costurilor cu petrolul brut

Purtătorul de cuvânt al RAC, Simon Williams, a explicat că prețurile sunt influențate de creșterea costului petrolului brut. Prețul unui baril a crescut cu aproape $12 de la începutul lunii iulie, ajungând la aproape $87 pe baril, în urma reducerilor de producție de către Opec+.

Williams a mai declarat: „August a fost o mare surpriză pentru șoferi, deoarece se obișnuiseră cu prețuri mult mai mici decât cele record din vara trecută. Vizionarea unei creșteri de £4 sau mai mult la costul unui rezervor în doar câteva săptămâni din cauza unei creșteri a prețului la pompă de 6-7p pe litru este dezamăgitoare, în special pentru cei care parcurg multe mile sau conduc o mașină mai veche, mai puțin eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.

„Deși creșterea este clar o veste proastă pentru șoferi, ar fi putut fi mult mai rău dacă cei mai mari comercianți nu și-ar fi redus marjele exagerate de la începutul anului la niveluri mai normale, pe măsură ce costurile cu combustibilul en gros au crescut. Tot ce putem spera este că această mișcare a multor mari comercianți înapoi la prețuri corecte la stațiile de alimentare va rămâne și atunci când costurile en gros scad din nou. Doar timpul va spune.”

sursa: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Englez îndrăgostit de România

„Sunt logodită cu un englez înnebunit după România. M-a convins să mă întorc definitiv în țară, după 14 ani de UK”

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline