in

Ați încălca regulile guvernului britanic pentru a petrece Crăciunul cu familia și prietenii?

Aproape jumătate din familiile din Marea Britanie spun că ar respecta regulile pandemiei, chiar dacă acestea i-ar împiedica să petreacă Crăciunul alături de cei dragi.

Un sondaj efectuat pentru MailOnline a constatat că 46% dintre oameni ar respecta pe deplin regulile și nu vor sărbători cu rudele sau prietenii din alte case, dacă asta impun restricțiile din zona lor.

Sondajul realizat pe 3.000 de persoane, efectuat de Redfield & Wilton Strategies, pe 28 octombrie, a constatat că doar 19% dintre oameni intenționează să nu respecte pe deplin regulile și să petreacă Crăciunul cu persoane din afara gospodăriei lor.

Aproximativ 14% au declarat că vor încerca să respecte restricțiile și să se întâlnească cu cei dragi în aer liber, într-un spațiu public, în timp ce cinci procente intenționează să sărbătorească Crăciunul în străinătate, iar 17% nu sunt siguri ce vor face .

Miniștrii cred că este inevitabil ca mulți oameni să dorească să fie alături de familiile lor, chiar dacă restricțiile i-ar împiedica să o facă.

Scenariu de COȘMAR în Anglia: Petrecerile de Crăciun, interzise. Poliția se teme de revolte în rândul populației

Cu toate acestea, există temeri că ridicarea regulilor temporar de Crăciun ar duce la o răspândire mare a virusului și ar provoca o creștere semnificativă a infectărilor.

Aproximativ 47% dintre respondenți au spus că Guvernul înțelege impactul asupra publicului, dar 37% consideră că Guvernul nu ține cont de acest lucru.

De asemenea, patru din zece britanici (39%) au declarat că vor susține ca restricțiile, cum ar fi ca Regula celor șase, să fie relaxate de Crăciun, în timp ce 31% să se opun.

Ministrul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat că „poliția are datoria și responsabilitatea de a aplica regulile”.

Deputații conservatori au cerut guvernului să acorde familiilor o „pauză” și să le permită să se întâlnească după un „an îngrozitor”.
Guvernul britanic, gata să introducă un nou nivel al restricțiilor. Ce înseamnă un „lockdown” de nivelul PATRU

Marea Britanie: Guvernul anunță alte 274 de decese și 24.405 de cazuri noi de COVID-19. SAGE: Închideți țara pentru o lună!