in

Guvernul britanic, gata să introducă un nou nivel al restricțiilor. Ce înseamnă un „lockdown” de nivelul PATRU

Ministrul de Externe britanic, Dominic Raab, a declarat că guvernul este gata să introducă un nou nivel al restricțiilor, cel de-al patrulea și mai sugerează că Marea Britanie ar putea să urmeze Franța și Germania și să intre în lockdown total.

De asemenea, a mai spus oficialul britanic, orașul Birmingham se pregătește să intre în faza a treia a restricțiilor.

Actualul sistem de restricții la nivel local al guvernului se bazează pe trei faze, dar se pare că nici cele mai drastice măsuri nu ajută la oprirea răspândirii bolii.

Astfel, ar putea fi introdus cel de-al patrulea nivel, în care să se închidă toate magazinele neesențiale, iar călătoriile să fie limitate la cele pentru serviciu sau școală.

Raab a spus că Guvernul este „întotdeauna pregătit pentru măsuri suplimentare”, insistând că miniștrii intenționează să mențină abordarea restricțiilor locale.

Însă, ministrul de Externe a recunoscut că atât Germania, cât și Franța, au folosit o strategie de locală înainte de a fi nevoite să declare un lockdown total.

Londra intră în faza a treia a restricțiilor în două săptămâni. Consilierii medicali ai guvernului propun un „lockdown” de Crăciun

El a declarat că Guvernul „se străduiește să evite” măsurile vecinilor europeni, în timp ce s-a împotrivit să impună o „abordare generală sau o abordare directă”.

Comentariile sale au venit în timp ce liderii locali au avertizat că este „inevitabil” ca Birmingham să fie trecut în curând la nivelul trei, miniștrii avertizând că este posibil un blocaj la nivel național.

Aproximativ 21 de milioane de oameni din întreaga Anglie vor fi în curând în zone supuse restricțiilor de nivelul doi, în timp ce 11 milioane vor fi în nivelul trei, ceea ce înseamnă că aproximativ 32 de milioane – aproape 60% din populație – vor fi în fazele superioare ale restricțiilor.

De asemenea, West Yorkshire va fi plasat în faza a treia de duminică, alături de orașele Leeds, Bradford și Wakefield.

Restricțiile de nivelul trei înseamnă că pub-urile și barurile trebuie să închidă, cu excepția cazului în care servesc mâncare, în timp ce întâlnirile oamenilor din gospodării diferite, atât în interior cât și în exterior sunt complet interzise.
Blue Air mută zborurile de pe Aeroportul Luton, pe Londra Heathrow

Ați încălca regulile guvernului britanic pentru a petrece Crăciunul cu familia și prietenii?