in

VIDEO. Credeați că doar în România e posibil așa ceva? Un parlamentar britanic, răpus de somn în timpul dezbaterilor pentru Brexit
Un parlamentar conservator britanic, Desmond Swayne, a adormit în timpul dezbaterilor din Camera Comunelor la legea Brexit, în timpul discursului colegului său Ken Clarke.

În imaginile filmate în timpul sesiunii parlamentare se observă cum Swayne abia își poate ține ochii deschiși în timpul discursului de 10 minute al lui Clarke.

Desmond Swayne, parlamentar cunoscut drept unul dintre cei mai vehemenți susținători ai Brexit și un dușman declarat al Uniunii Europene, a fost surprins de camera de filmat chiar atunci când era în discuție părăsirea de către Marea Britanie a Cartei Europene a Drepturilor Fundamentale, scrie The Independent.

El pare să fi ațipit serios vreme de un minut, după care tresare și zâmbește jenat.

Clarke, unul dintre conservatorii care susțin apropierea Marii Britanii de Uniunea Europeană spunea că este o „iluzie” să se creadă că proiectul de lege pentru Brexit va trece cu ușurință de Camera Lorzilor, unde va ajunge la sfârșitul acestei săptămâni.

Fost ministru de Finanțe, Ken Clarke și-a exprimat dorința ca a doua cameră a Parlamentului britanic, unde majoritatea nu este a conservatorilor, să aducă un număr „enorm de modificări proiectului de lege”.

Clarke a spus despre lege că are clauze bizare, demne de vremea lui Henry VIII. Parlamentarul a susținut menținerea Regatului Unit în Carta Drepturilor Fundamentale, însă deputații au votat împotriva amendamentului depus de laburiști.

Swayne nu este singurul parlamentar surprins în astfel de momente. Chiar și premierul Theresa May a fost filmată în timp ce părea că doarme, pe vremea când era ministru de Interne, în timpul discursului prim ministrului de atunci, David Cameron.

Europarlamentari britanici: „Ieșirea din piața unică va sărăci Marea Britanie”

Theresa May, șantajată de parlamentarii conservatori. Rebelii o avertizează: „Nu vrem dată pentru Brexit”
Brexit nu afectează piața imobiliară din Marea Britanie. Prețurile caselor continuă să crească

Boris Johnson vrea pod de 35 de km peste Canalul Mânecii