in

Daily Mail din nou despre „valul” de români din 2014: „Doar capra mai rămâne în sat”

Cotidianul Daily Mail continuă să publice așa-zise exemple despre situația românilor din UK de la 1 ianuarie 2014. Primarul unei comune din din România susţine că jumătate dintre locuitorii a două sate vor veni în Marea Britanie după 1 ianuarie, când vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru români şi bulgari, relatează Daily Mail, într-un reportaj.

Gabriel-Adrian Koller crede că jumătate dintre cei 1.100 de locuitori ai satelor Berini şi Uliuc vor merge în Marea Britanie, în căutarea unor salarii mai mari şi a unui sistem de beneficii sociale mai generos, după Anul Nou.„Este posibil ca jumătate dintre locuitorii din Berini şi Uliuc, români şi romi, să meargă în Marea Britanie anul viitor. În special tinerii vor merge, pentru că ei nu au nimic aici. Vor lucra în agricultură şi în construcţii, dar vor merge și pentru ajutoare. Sfatul meu pentru Marea Britanie este să nu le daţi oamenilor totul. Trebuie să fiţi atenţi, dacă toată lumea va merge în Marea Britanie, ce veţi face? Vă puteţi permite acest lucru? Oamenii nu au salarii mari aici şi vor fi interesaţi, evident, de salariile şi ajutoarele din Anglia”, ar fi spus primarul din Berini, potrivit Daily Mail.

Profesor la Oxford: Românii vin după beneficii în Marea Britanie

El subliniază că mai ales romii vor pleca spre Marea Britanie. „Nu este un lucru rău pentru noi că vor să meargă în altă parte a Europei”, susţine Koller. „Vor pleca în Marea Britanie, vor primi ajutoare şi poate se vor întoarce acasă cu bani, pentru că aici este mult mai rău”, a adăugat el.

Mulţi dintre ei s-au mutat deja în Franţa, Italia şi Spania, dar primarul susţine că Marea Britanie va deveni în curând o destinaţie mai atractivă, cu “condiţii mai bune”.

Printre cei care vor să se mute se numără şi 170 de romi care trăiesc în condiţii mizere la marginea satelor, fără apă curentă şi în case supraaglomerate.

Unul dintre ei este Remus Neda, în vârstă de 37 de ani şi tatăl a şapte copii, care speră să se mute în Marea Britanie după ce a auzit că ar putea primi locuinţă în cadrul serviciilor de protecţie socială. El este unul dintre cei mai bogaţi romi din Berini pentru că, afirmă el a făcut “bani frumoşi” cerşind pe străzile Parisului timp de patru luni pe an.

Parlamentar britanic: Le-am finanțat cerșetorilor vacanțe în România. Trebuie să ieșim din UE!

 

“În ianuarie, singurul lucru care va mai rămâne în sat va fi capra“, a afirmat el, arătând spre capra sa albă cu pete maro.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fostul cancelar Schroder: Marea Britanie, marea problemă a UE

Profesoară din Marea Britanie: „Am fost primită de români cu brațele deschise”