in

Experţii britanici cer restricţii mai dure. “Vor fi ZECI DE MII de DECESE în următoarele luni”

Omicron, noua tulpină de Covid, ar putea provoca între 25.000 și 75.000 de decese în Anglia, dacă nu se vor impune restricții mai dure, consideră experții de la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Iar asta s-ar putea întâmpla în următoarele cinci luni, mai spun ei.

Conform studiului făcut, Omicron ar putea cauza mai multe cazuri și spitalizări în Anglia decât în timpul valului din ianuarie 2021, dacă nu sunt luate măsuri suplimentare, conform Sky News.

În cel mai bun scenariu, varianta Omicron ar putea duce la un vârf de peste 2.000 de internări zilnice, cu un total de 175.000 de internări și 24.700 de decese între 1 decembrie 2021 și 30 aprilie 2022, conform studiului.

Anglia se pregătește pentru Planul C: Măști în interior, scanare la intrarea în pub-uri

Câteva măsuri privind accesul în interior în anumite locuri, închiderea unor localuri și limitarea numărului de persoane care se pot aduna ar fi suficiente pentru a controla în mod substanțial acest val, reducând numărul de spitalizări cu 53.000 și cel al deceselor cu 7.600, mai spun experții.

“Cred că nimeni nu ar trebui să trăiască cu gândul că nu se va infecta”

Cercetătorii, care fac parte din grupul de consiliere al guvernului, spun că aceste date sunt extrase dintr-o simulare realizată ţinând de rata de răspândire a variantei Omicron, precum şi restricţiile considerate mult prea blânde având în vedere pericolul.

“Acestea sunt estimări timpurii, dar sugerează că, în general, Omicron depășește rapid Delta prin eludarea vaccinurilor la un nivel substanțial. Dacă tendințele actuale continuă, atunci Omicron ar putea reprezenta jumătate din cazurile din Regatul Unit până la sfârșitul lunii decembrie”, a declarat dr. Nick Davies, de la Centrul pentru Modelarea Matematică a Bolilor Infecțioase LSHTM.

Cercetătorii britanici susţin că vaccinarea cu a treia doză, aşa-numitul booster, oferă o protecţie suplimentară în faţa Omicron şi reduce numărul de internări în spitale. “O analiză detaliată sugerează că programul de administrare a dozelor booster este vital. Un scenariu contrafactual în care nu se administrează doze de rapel arată un vârf al spitalizărilor care ar putea fi de cinci ori mai mare decât scenariul cu doze booster”, a mai precizat Nick Davies.

Eleanor Riley, profesoara la Universitatea din Edinburgh, a declarat că viteza cu care varianta Omicron se răspândeşte este atât de mare încât este aproape imposibil ca cineva să scape neinfectat. “Cred că nimeni nu ar trebui să trăiască cu gândul că nu se va infecta. Cred că situația s-a schimbat”, a declarat Eleanor Riley pentru BBC Radio4.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

boris johnson a treia doză

Boris Johnson îi imploră pe britanici să își facă a treia doză: „Vine un val mare de Omicron”

Marea Britanie crește nivelul de alertă COVID la 4 din 5. Vaccinarea, o „misiune națională”

Marea Britanie crește nivelul de alertă COVID la 4 din 5. Vaccinarea, o „misiune națională”