in

Va fi vaccinarea OBLIGATORIE în Regat? Ce spune ministrul britanic al Sănătății

Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, a declarat duminică la BBC că nu va accepta ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie în Regat, transmite News.ro.

Întrebat dacă Marea Britanie va urma exemplul Austriei în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, el a răspuns negativ. „Ar trebui să fie o alegere pozitivă”, a completat ministrul.

Ministrul Javid a spus că guvernul va lua măsuri dacă va fi nevoie, deoarece ratele de infecție cresc în alte țări europene și a spus că Anglia are “măsurile potrivite” pentru a reduce infecțiile, dar a avertizat că virusul “poate fi foarte imprevizibil” și guvernul “trebuie să fie pregătit” să acționeze.

Vaccinurile anti-COVID devin OBLIGATORII prin lege. Prima țară din Europa care face acest lucru

“În vreme ce cu toții așteptăm cu nerăbdare Crăciunul, este foarte trist să vedem că numărul de cazuri crește în unele părți ale Europei. Întotdeauna am știut că acestui virus îi place iarna, cu frigul și întunericul pe care le aduce și trebuie să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a ne proteja împotriva acestui lucru.” a spus Javid

“Ceea ce a făcut o diferență reală aici, în Marea Britanie, este programul nostru de Booster – doza a treia de vaccin – aproape 15 milioane de inoculări deja, care acoperă un sfert din populația cu vârsta peste 12 ani.” a adăugat el, spunând că la ora actuală 400.000 de persoane primesc zilnic doza a treia, care potrivit studiilor arată o protecție de peste 90%.

Întrebat dacă guvernul ar trebui să-și scoată de la naftalină Planul B și să introducă pașapoarte pentru vaccin și cerințe obligatorii de a purta măști pe față, ministrul Javid a adăugat: “Ei bine, primul lucru pe care l-aș spune dacă îmi permiteți este că am luat o decizie grea de la începutul verii. Alte țări nu ne-au urmat cursul și am decis că bineînțeles că vrem să începem deschiderea, iar dacă aveți de gând să faceți asta, cel mai bine este să o faceți în vară – este mult mai sigur să o faceți vara. Din păcate, alte țări din Europa nu au făcut asta.” a mai spus ministrul Javid.

Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a fost de acord că nu există “nimic în datele statistice” care să sugereze că guvernul ar trebui să meargă mai departe cu Planul B.

Austria este prima ţară europeană care vrea ca vaccinarea împotriva Covid-19 să fie obligatorie. Măsura, contstată de o parte a populaţiei, urmează să intre în vigoare în februarie 2022, dacă un proiect de lege în acest sens va trece de Parlament.

Şi alte ţări de pe continent analizează această variantă. Până în prezent, în blocul comunitar au fost administrate mai mult de 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid. Per ansamblu, 65,5% din populaţie UE a fost vaccinată complet până în prezent, potrivit ecdc.europa.eu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Romford: Român de 21 de ani ucide violent o femeie pentru a o jefui

Romford: Român de 21 de ani ucide violent o femeie pentru a o jefui

Britanicii vor plăti pentru a intra în 26 de țări europene din 2022

Britanicii vor plăti pentru a intra în 26 de țări europene din 2022