in

Discuții Antonescu – Clegg: „Demontați stereotipurile despre români” – VIDEO

Crin Antonescu s-a întâlnit cu vicepremierul Nick Clegg pe parcursul zilei de joi, 13 iunie, pentru discuţii în cadrul cărora oficialul român a pus întrebări cu privire la imigraţia din România. Antonescu s-a mai interesat de ce parlamentarii pro-europeni din rândurile liberal-democraţilor sunt atât de ezitanţi să se confrunte frontal cu retorica UKIP.„Ei (românii – n. red.) nu sunt criminali sau cerşetori aşa, cum i-au caricaturizat domnul Farage şi cei de genul său. Ei plătesc în felul lor şi contribuie la economia Marii Britanii mai mult decât partea care le-ar reveni în mod corect”, i-a transmis Antonescu lui Clegg.

Crin Antonescu – atac dur la extremiștii britanici

Preşedintele Senatului i-a spus vicepremierului că este îngrijorat faţă de atitudinea anti-românească din Marea Britanie, ca urmare a ridicării restricţiilor de muncă pentru romani şi bulgari. Mai mult, Antonescu şi-a exprimat speranţa că românii vor beneficia de toate drepturile pe care le presupune liberalizarea pieţei muncii în începând cu data de 1 ianuarie 2014.

La rândul său, Nick Clegg l-a reasigurat pe oficialul roman căautorităţile britanice nu vor adopta măsuri abuzive sau restrictive în ceea ce priveşte accesul cetăţenilor români care vor munci în Regatul Unit.

Pe de altă parte, Antonescu i-a solicitat vicepremierului britanic să demonteze stereotipurile ce tind să devină predominante în dezbaterea publică privind prezența românilor în Marea Britanie. „Sunt peste 4.000 de doctori şi asistente medicale care lucrează în sistemul naţional de sănătate. Nu sunt infractori, după cum au fost caricaturizaţi de către domnul Farage. Ei îşi plătesc contribuţiile cinstit către economia din UK”, a declarat Crin Antonescu.

Politica anti-imigrație aduce UKIP un scor istoric la alegerile locale

Potrivit unui comunicat de presă al PNL, cei doi interlocutori au abordat şi tema revizuirii Constituţiei României, precum şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. De asemenea, au fost discutate o serie de subiecte ce ţin de viitorul Uniunii Europene, competențele acestei construcţii, extinderea UE sau problematica economică. În acest sens, Crin Antonescu a spus că este importantă o intensificare a comerțului dintre cele două state, precum și atragerea de investitori britanici în România.

El i-a mai spus lui Nick Clegg că este îngrijorat pentru că Marea Britanie are tendința de a se izola față de instituțiile europene. Antonescu este de părerecă Europa are nevoie de Marea Britanie ca partener activ în reconfigurarea viitorului său economic şi politic. De asemenea, au fost discutate șiteme legate de viitorul Zonei Euro şi viitoarele alegeri europarlamentare.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Designer la Londra: știrile negative despre români sunt nedrepte

Pardalian fura de la pensionari