in

Experții guvernului îi cer lui Boris Johnson să impună „lockdown” național în decembrie. „Vor fi 500 de morți pe zi în câteva săptămâni”

Consilierii științifici l-au avertizat pe premierul britanic Boris Johnson că Marea Britanie se confruntă cu al doilea val de coronavirus chiar mai mortal decât primul și îl îndeamnă să impună restricții mai dure în special în luna decembrie.

Grupul consultativ științific al guvernului pentru situații de urgență (SAGE) a prezentat premierului proiecții care sugerează că vârful celui de-al doilea val va fi mai mic decât cel din ​​primul.

Cu toate acestea, se așteaptă ca perioada de vârf să dureze mai multe, cu un număr mare de decese zilnice, ce poate continua luni de zile.

Potrivit Daily Mail, SAGE ar vrea ca toată Anglia va fie forțată să se intre în faza a treia a restricțiilor, până la jumătatea lunii decembrie.

Însă, parlamentarii conservatori îi cer premierului să stabilească o strategie de ieșire din „lockdown”.

Marea Britanie: Numărul deceselor din cauza COVID-19 este în urcare. 224 de morți în ultimele 24 de ore

În ciuda avertismentelor din partea SAGE, ministrul Mediului, George Eustice, a insistat în această dimineață că un lockdown național nu este „adecvat”, deoarece „nu are rost să blocăn acele părți ale țării în care incidența bolii este foarte scăzută”.

O sursă a declarat pentru The Telegraph: „De data aceasta va fi mai rău, mai multe morți. Aceasta este proiecția care a fost pusă în fața prim-ministrului și el este acum supus unei mari presiuni pentru a solicita un nou lockdown”.

De asemenea, este posibil ca întreaga Anglie să fie plasată la ultimul nivel al restricțiilor până la jumătatea lunii decembrie, iar întâlnirile de Crăciun ar putea fi anulate complet.

O sursă guvernamentală a declarat pentru The Sun că cele mai recente numere ale SAGE sunt „complet sumbre”, potrivit unor proiecții care arată că ar putea exista 25.000 de persoane în spitale cu Covid-19, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Numărul de persoane spitalizate cu Covid-19 este în prezent cu puțin sub 10.000.

Ieri au fost anunțați 367 de morți în Marea Britanie, cel mai mare număr zilnic din luna mai, numărul oficial al deceselor fiind acum de 43.365.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Ștefan Voloșeniuc, candidat la Senatul României: „Primarul Londrei este un incompetent”

Situație dramatică: România a înregistrat cel mai mare număr de morți de COVID-19 într-un interval de 24 de ore