in

Marea Britanie promite un nou sprijin militar de 1,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

sprijin militar

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Regatul Unit va ajuta Ucraina cu un nou sprijin militar ca să „continue să respingă invazia rusă și să supraviețuiască ca țară liberă și democratică”.  

Astfel, Marea Britanie va oferi încă 1,3 miliarde de lire sterline ca sprijin militar Ucrainei.

Noua finanțare vine pe lângă sprijinul existent de 1,5 miliarde de lire sterline al Regatului Unit pentru Kiev, care a inclus aproximativ 400 de milioane de lire sterline în ajutor umanitar și granturi pentru guvernul ucrainean și deblocarea a peste 700 de milioane de lire sterline în împrumuturi suplimentare ale Băncii Mondiale prin garanții de împrumut, arată The Independent.

Este cea mai mare rată a cheltuielilor militare britanice pentru un conflict de la apogeul campaniilor din Irak și Afganistan.

Boris Johnson, discurs în Parlamentul de la Kiev: „Ucraina va învinge Rusia și va fi liberă”

Ministrul de Finanțe am Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat: „Situația din Ucraina continuă să provoace suferințe imense, fiecare zi aducând povești noi, tragice, despre brutalitatea lui Putin.”

„Suntem neclintiți în sprijinul nostru pentru poporul Ucrainei – iar acest ajutor suplimentar de 1,3 miliarde de lire sterline ne va asigura că vom continua să oferim sprijinul militar și operațional necesar de care au nevoie pentru a se apăra de Putin.”

„Marea Britanie a fost prima țară care a recunoscut amploarea amenințării și a trimis arme pentru a-i ajuta pe ucraineni să se apere. Vom sprijini acest efort, lucrând cu aliații noștri pentru a ne asigura că Ucraina poate continua să respingă invazia rusă și să supraviețuiască ca țară liberă și democratică”, a declarat la rândul său premierul Boris Johnson.


Marea Britanie promite un nou sprijin militar de 1,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro

poliția westminster

PANICĂ în centrul Londrei! Vehicul suspect lângă Westminster Abbey. Mai multe străzi închise de poliție