in

Ministrul britanic al Apărării, discurs anti-Putin de Ziua Victoriei: Rusia „oglindește fascismul și tirania” naziștilor

ministrul apărării discurs

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a rostit un discurs în aceeași zi și la aceeași oră la care Vladimir Putin a organizat o paradă militară pentru a marca victoria asupra Germaniei naziste.

Regimul lui Putin „oglindește” acțiunile naziștilor, a declarat Ben Wallace, în timpul paradei de Ziua Victoriei organizată la Moscova pentru a sărbători victoria asupra fasciștilor lui Hitler.

Wallace spune că Putin și ciracii săi ar trebui să aibă aceeași soartă ca a naziștilor, care fost învinși și apoi judecați în procesele de la Nürnberg pentru atrocitățile lor.

„Prin invazia lor în Ucraina, Putin, ciracii săi și generalii ruși oglindesc acum fascismul și tirania de acum 70 de ani, repetând erorile regimurilor totalitare din secolul trecut”, spune Wallace, potrivit The Independent.

„De asemenea, soarta lor trebuie să fie, în cele din urmă, aceeași”, a adăugat ministrul Apărării.

Sacrificiile Rusiei din trecut nu trebuie uitate, spune acesta, „dar nici lecțiile despre ceea ce le este pregătit pentru autorii unei asemenea brutalități neprovocate”.

Vladimir Putin de Ziua Victoriei în RUSIA: „Occidentul se pregătea să ne invadeze țara”

Invazia neprovocată și ilegală a Ucrainei, atacurile împotriva cetățenilor nevinovați și a caselor lor și atrocitățile pe scară largă – inclusiv în mod deliberat împotriva femeilor și copiilor – corup memoria sacrificiilor trecute și reputația globală cândva mândră a Rusiei.

În discursul său de la Muzeul Militar Național din Londra, Wallace i-a acuzat pe comandații ruși de crime de război, numindu-i incompetenți, într-o campanie care nu a reușit să asigure câștigurile așteptate de Putin.

Generalii în „uniformele lor de paradă îngrijite” sunt „complici la deturnarea de către Putin a istoriei mândre a strămoșilor lor” de rezistență împotriva fascismului.

Lizz Truss acuză Rusia de noi crime de război

Discursul lui Wallace vine după ce ministrul de Externe Liz Truss a acuzat Rusia de crime de război din cauza bombardării unei școli din estul Ucrainei unde se adăposteau civili.

Până la 60 de persoane se crede că au murit după ce școala din Bilohorivka din regiunea Lugansk, estul Ucrainei, a fost bombardată și a luat foc sâmbătă.

Ministrul de Externe a spus că este „îngrozită” și a adăugat că regimul lui Putin va fi tras la răspundere.

Se pare că aproximativ 90 de persoane se adăposteau la școală, dar doar 30 au fost salvate.

Truss a postat pe Twitter: „Îngrozită de cel mai recent atac al Rusiei asupra unei școli din Luhansk, care a dus la moartea unor oameni nevinovați care se adăposteau de bombardamentele rusești”.


Ministrul britanic al Apărării, discurs anti-Putin de Ziua Victoriei: Rusia „oglindește fascismul și tirania” naziștilor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

proprietarul casă

Când poate proprietarul să intre în casă fără permisiunea ta, în Marea Britanie

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro