in

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina

O româncă din Londra a făcut echipă cu un prieten din țară, pentru a ajuta la strângerea a mii de lire sterline pentru refugiații ucraineni care sosesc la granița dintre Ucraina și România.

Andreea Sandu, 25 de ani, și prietenul ei, Alex Blaga, 26 de ani, au strâns deja aproape 2.000 de lire sterline din ținta lor de 3.000 de lire sterline, pe GoFundMe.

Andreea care locuiește în vestul Londrei și Alex, care locuiește în Cluj-Napoca România, au decis să așa cum pot.

Alex a declarat pentru MyLondon: „Din moment ce sunt destul de departe de regiunile care au nevoie de ajutor, acesta este singurul mod în care putem ajuta de la distanță. Locuiam în Londra, dar m-am mutat în urmă cu doi ani. Locuiesc într-unul dintre cele mai mari orașe din România, dar este destul de departe de graniță.”

Cei doi vor dona banii pe care îi strâng unor organizații caritabile românești precum Crucea Roșie Română, Asociația Glodeanca și Asociația MGM, care lucrează direct pe teren cu refugiații.

Refugiații UCRAINENI, refuzați de Mare Britanie. Trebuie să aștepte zile întregi viză pentru a se alătura familiilor

Andreea a spus: „Ne-am gândit că aceasta ar fi o oportunitate foarte bună pentru oameni de a contribui. Nu aveam idee la ce să ne așteptăm, aproape că am atins obiectivul inițial, în primele două zile.”

Cei doi s-au cunoscut în timp ce studiau la Universitatea Coventry și au rămas în legătură de atunci. Familia Andreei este în București, în timp ce ea lucrează ca ofițer de program pentru o organizație care sprijină studenții internaționali care solicită burse în Marea Britanie.

Banii vor fi dăruiți pentru a ajuta la plata pentru cazare temporară, hrană și alte articole esențiale pentru refugiații care se află în prezent în nordul României.

Andreea și Alex speră că, prin crearea unui GoFundMe, pot încuraja oameni din toată lumea să doneze pentru Ucraina.

Un total de 343.515 cetățeni ucraineni au fugit în România după ce Rusia a invadat țara, pe 24 februarie. Potrivit oficialilor români, 258.844 dintre acești cetățeni au trecut acum în alte țări, majoritatea în Occident. Mulți dintre refugiații rămași sunt cazați în București.

Puteți dona pentru strângerea de funduri a Andreei și a lui Alex AICI.


///O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Facebook permite postări care cer moartea lui Putin și a îndeamnă la violențe asupra soldaților ruși

Facebook permite postări care cer moartea lui Putin și îndeamnă la violențe asupra soldaților ruși