in

Facturile prea scumpe, britanicii protestează: „Nu le plătim”. Peste 100.000 de persoane s-au alăturat protestului “Don’t pay UK”

Facturile prea scumpe, britanicii protestează: „Nu le plătim”. Peste 100.000 de persoane s-au alăturat protestului “Don’t pay UK”.

Creșterea facturilor la electricitate și încălzire în Marea Britanie a dus la o corecție a estimărilor privind inflația, care, potrivit analizei CitiGroup, ar putea ajunge la 18,6% în ianuarie 2023.

Dacă prima rundă de majorări ale facturilor la utilități va fi anunțată vineri, experții estimează că, pentru o gospodărie medie, costurile vor crește de la aproximativ 2.000 de lire sterline (2.350 de euro) pe an, care este nivelul actual, la aproape 4.000 de lire sterline în octombrie, 4.500 de lire sterline în ianuarie și aproximativ 6.000 de lire sterline în aprilie, scrie presa internațională.

Citește și: Aproape 6 milioane de gospodării din Marea Britanie au dificultăți în a-și plăti facturile de telefon și internet

Protestul “Don’t pay UK”

Peste 100.000 de persoane s-au alăturat inițiativei de protest “Don’t pay UK”, printre ale cărei obiective se numără și neplata facturilor.

Prin urmare, în primăvară, cetățenii ar putea fi nevoiți să plătească de trei ori mai mult decât plătesc acum pentru energia casnică.

Aceștia sunt parametri care, în Marea Britanie, readuc în memorie spectrul anilor 1970 și al săptămânii de trei zile introduse de Harold MacMillan pentru a raționaliza energia.

Criza de atunci a fost provocată de grevele minerilor: de data aceasta, printre principalii factori se numără războiul din Ucraina, dar în Marea Britanie situația este agravată de vidul politic creat de sfârșitul mandatului lui Boris Johnson.

De ceva timp, companiile energetice și grupurile pentru drepturile consumatorilor au cerut guvernului să acționeze acum. Downing Street, pe de altă parte, subliniază că nu va exista nicio măsură înainte de sosirea noului premier pe 5 septembrie (când se va anunța cine a câștigat între Rishi Sunak, fostul cancelar al finanțelor publice, și Liz Truss, actualul ministru de externe).

Facturile prea scumpe, britanicii protestează: „Nu le plătim”

Având în vedere creșterea costului vieții și a inflației, noi intervenții ale Băncii Angliei asupra ratelor par inevitabile, ceea ce va sărăci și mai mult supușii Majestății Sale. Contracția economiei antrenează țara spre o recesiune care, potrivit băncii, va dura mai mult de un an.

Panica începe să se răspândească în rândul cetățenilor: peste 100.000 de persoane s-au alăturat inițiativei de protest “Don’t pay UK”, printre ale cărei obiective se numără și neplata facturilor. În plus, Covid și Brexit au pus în criză mai multe sectoare: supermarketurile rămân fără produse de primă necesitate. Există un deficit de culegători de fructe și legume, precum și de ospătari și asistente medicale străine.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Eveniment la festivalul de film Thurrock, estul Londrei: Întâlnire cu actrița Anamaria Marinca

A înjunghiat două femei, român prins în Marea Britanie și eliberat în mod inexplicabil de două ori