in

Heathrow raportează pierderi de 321 de milioane de lire sterline după cozile imense și anulările de zboruri

Heathrow raportează pierderi de 321 de milioane de lire sterline după cozile imense și anulările de zboruri, în condițiile în care numărul de pasageri a revenit aproape de nivelurile anterioare pandemiei.

Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie a declarat că escapada de vară a “început bine”, în ciuda faptului că a anunțat recent un plafon zilnic de 100.000 de pasageri până la începutul lunii septembrie, după ce a avut dificultăți în a face față cererii de călătorie în revenire.

Hub-ul londonez a dat vina pe lipsa de personal la sol pentru ultimele săptămâni de haos în materie de călătorii și întârzieri mari pentru pasageri, descriind acest lucru ca fiind “constrângerea asupra capacității Heathrow”, scrie The Guardian.

Din 2024, intrarea în UK diferită: străinilor li se va cere viză, cazier judiciar, fotografii și plata a 18 lire sterline în cadrul unor controale de tip american

Heathrow raportează pierderi de 321 de milioane de lire sterline

Aeroportul a estimat că, companiilor aeriene le lipsește aproximativ 30% din personalul de la sol, comparativ cu perioada de dinainte de Covid, adăugând că nu a existat o creștere a numărului acestor lucrători din ianuarie.

“Ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa resurselor de handling de nouă luni”, a raportat Heathrow în rezultatele sale. Acesta a adăugat că de la sfârșitul lunii iunie, când numărul de pasageri a început să crească, a înregistrat “o creștere îngrijorătoare a nivelurilor inacceptabile de servicii pentru unii pasageri”.

Printre aceste probleme se numără “o creștere a întârzierilor la îmbarcarea avioanelor, bagaje care nu călătoresc cu pasagerii sau care sunt livrate foarte târziu în sala de bagaje, punctualitate scăzută la plecări și anularea unor zboruri după ce pasagerii s-au îmbarcat”.

Heathrow a declarat că aeroportul a fost ocupat în timpul orelor de vârf, dar că orice cozi au fost “bine gestionate și menținute în mișcare”.

“Pasagerilor nu le pasă de cine este de vină”

Săptămânile de probleme pentru pasagerii din transportul aerian au dus la un joc de reproșuri între companiile aeriene și aeroporturi. Luni, directorul financiar al Ryanair, Neil Sorahan, a criticat aeroporturile, spunând că acestea “au o treabă de făcut” pentru a se asigura că au suficienți operatori și personal de securitate.

Ryanair nu operează de pe Heathrow, dar directorul executiv al aeroportului, John Holland-Kaye, a declarat că acuzația este “bizară”.

“Aeroporturile nu asigură asistența la sol, aceasta este asigurată chiar de companiile aeriene, așa că este ca și cum ne-ar acuza că nu avem suficienți piloți”, a declarat Holland-Kaye la emisiunea Today de la BBC Radio 4.

“Pasagerilor nu le pasă de cine este de vină, ceea ce vor este un serviciu bun și de aceea am luat această decizie în numele întregii comunități pentru a ne asigura că menținem echilibrul între cerere și ofertă.”

Heathrow a precizat că a angajat 1.300 de persoane în ultimele șase luni, adăugând că va reveni la nivelurile de personal de securitate de dinainte de pandemie până la sfârșitul lunii iulie.

Aeroportul a declarat că rămâne în continuare pe pierdere și nu se așteaptă să plătească dividende acționarilor săi pentru restul anului, dar că a compensat creșterea costurilor prin taxe mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

case arse anglia

Pompierii avertizează: Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru viitoarele incendii

dementa uk poluare

Poluarea aerului duce „probabil” la risc de demență, consideră experții guvernului britanic