in

Pompierii avertizează: Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru viitoarele incendii

Pompierii avertizează: Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru viitoarele incendii.

Șefii pompierilor au avertizat că orașele din Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru incendii, după ce zeci de incendii “fără precedent” au izbucnit în timpul temperaturilor record de săptămâna trecută, scrie The Guardian.

Marțea trecută, temperaturile au atins 40C (104F) în toată Anglia, în timpul unui val de căldură care a uscat spațiile verzi, declanșând incendii care au distrus peste 40 de case și magazine.

Șeful brigăzii de pompieri din Londra, Andy Roe, a declarat că incendiile din capitală de săptămâna trecută au fost fără precedent: “Am văzut săptămâna aceasta lucruri pe care nu mă așteptam să le văd în calitate de pompier londonez”.

Londra, valul de căldură a dus la cea mai aglomerată zi a pompierilor de la Al Doilea Război Mondial

Pompierii avertizează: Marea Britanie trebuie să se pregătească

David Swallow, de la Consiliul Național al Șefilor de Pompieri (NFCC), a declarat pentru BBC că “serviciile trebuie să recunoască riscul pe care îl au acum”.

“Dacă nu o fac, atunci sunt naivi”, a spus el. “Există servicii foarte urbane care cred că incendiile de vegetație sunt la un nivel scăzut pe lista riscurilor. Înțeleg nevoia de a prioritiza resursele, dar trebuie să existe o revizuire”.

Potrivit NFCC, numai în acest an, Anglia și Țara Galilor au avut 442 de incendii de vegetație – în comparație cu 247 anul trecut. Acest lucru se datorează, în parte, factorilor climatici, astfel încât sfaturile de siguranță în caz de incendiu ar trebui să fie urmate nu numai în timpul valului de căldură, ci pe tot parcursul anului, a declarat NFCC.

Londra, cele mai multe incidente de la al doilea Război Mondial

Serviciul de pompieri din Londra a avut cea mai aglomerată zi de la al doilea război mondial încoace, ca urmare a temperaturilor extreme, echipajele participând la 1.146 de incidente într-o singură zi.

Întrebat despre experiența serviciilor de pompieri din capitală pe parcursul săptămânii, șeful brigăzii de pompieri din Londra, Andy Roe, a declarat: “Am fost foarte ocupați, cuvântul pe care l-aș folosi este ”fără precedent”. Am avut o carieră operațională îndelungată la unele dintre cele mai importante incidente pe care Londra le-a văzut în ultimele două decenii, dar chiar și cu toată această experiență am văzut lucruri în această săptămână pe care nu mă așteptam să le văd ca pompier londonez.”

Șaisprezece locuințe au fost pierdute în incendiul de proporții din Wennington, în estul Londrei, iar echipajele de pompieri au trebuit să lupte pentru a salva din flăcări însăși stația de pompieri, situată în apropiere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra, weekend șocant de violență: doi bărbați împușcați și un alt bărbat înjunghiat mortal, plus alți cinci înjunghiați

aglomeratie heathrow

Heathrow raportează pierderi de 321 de milioane de lire sterline după cozile imense și anulările de zboruri