in ,

Inevitabilul s-a produs. Marea Britanie, pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește decesele legate de COVID-19

Regatul Unit are acum cel de-al doilea număr oficial de decese din cauza coronavirusului din Europa, ridicând întrebări cu privire la răspunsul guvernului Boris Johnson la pandemia care a cuprins țara.

26.097 de persoane din Marea Britanie au decedat până acest moment, după ce au fost testate pozitiv pentru COVID-19, a declarat, pe 29 aprilie, Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia, pentru prima dată incluzând numărul deceselor din afara mediului spitalicesc.

Cifra include un număr suplimentar de 3.811 de decese adăugate la cel mai recent total anunțat – în mare parte încorporând decese din casele de îngrijire ce au avut loc între 2 martie și 28 aprilie.

Ministrul de Externe, Dominic Raab, care l-a înlocuit în ultimele săptămâni pe premierul Johnson, a declarat că au existat în plus încă 756 de decese.

Aceasta înseamnă că Marea Britanie are mai multe decese COVID-19 decât au raportat oficial Franța și Spania, dar mai puține decât Italia, care are încă cel mai mare număr de morți din Europa și al doilea din lume, după Statele Unite.

„Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că în spatele fiecărei statistici există multe vieți omenești care s-au pierdut tragic înainte de vreme”, a spus Raab jurnaliștilor. „Încă trecem prin vârful pandemiei iar … acesta este un moment delicat și periculos în criză.”


Londra: Șofer de Uber, mort din cauza coronavirusului după ce a fost evacuat din casă de proprietar

Marea Britanie: Ministrul de Externe aruncă în aer cifra deceselor și anunță încă 3.811 morți în plus. Noul număr oficial al deceselor este de 26.097

Guvernul britanic a fost criticat cu fermitate pentru gestionarea crizei, în special pentru problemele legate de furnizarea de echipamente de protecție personalului medical.

„De asemenea, aducem un omagiu, desigur, celor care îngrijesc bolnavii, iar ieri, la ora 11, întreaga țară a ținut un moment de reculegere, un moment pentru a reflecta asupra sacrificiului tuturor lucrătorilor noștri din prima linie care au murit în timp ce îi îngrijeau pe alții”, a spus Raab.

Liderul opoziției, laburistul Keir Starmer a criticat răspunsul lui Johnson la cea mai gravă criză de sănătate publică din lume, de la izbucnirea gripei din 1918, după ce Johnson a vorbit despre „aparentul succes” al Marii Britanii în combaterea coronavirusului, într-un discurs adresat națiunii.

„Suntem pe cale a avea una dintre cele mai grave rate de deces din Europa”, a spus Starmer ar-adresându-se Parlamentului. „Departe de succes, aceste ultime cifre sunt cu adevărat îngrozitoare”, a adăugat el, referindu-se la datele publicate anterior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Șofer de Uber, mort din cauza coronavirusului după ce a fost evacuat din casă de proprietar

Numărul deceselor din Marea Britanie scade din nou. 473 de morți în spitalele din Regatul Unit. Marea Britanie este a doua țară din Europa cu cel mai mare număr de morți