in

Inflația lovește Marea Britanie. Cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani

inflația Marea Britanie

Inflația din Marea Britanie a crescut mai repede decât estimările, atingând un nou maxim al ultimilor 30 de ani.

Această creștere agravează presiunea istorică asupra finanțelor populației, pe care ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, este presat să o atenueze în cadrul unei rectificări bugetare.

Reuters precizează că Biroul Național de Statistică a anunțat că preturile de consum au crescut cu 6,2% în februarie, după o creștere de 5,5% în ianuarie, cea mai mare rată din martie 1992.

Prognoza medie într-un sondaj realizat în rândul economiștilor indica o valoare de 5,9% și doar trei dintre cei 39 de respondenți se așteptau la o creștere atât de mare.

Inflația din Marea Britanie crește peste estimări

ONS a evidențiat facturile de energie pentru gospodării – în creștere cu aproape 25% faţă de anul trecut – şi benzina ca fiind cele mai importante cauze ale creșterii prețurilor din februarie.

Inflația din Marea Britanie atinge maximul ultimilor 10 ani. Creșteri de prețuri la carburanți și alimente

Vești proaste de la Banca Angliei. Inflația din Marea Britanie, la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani. Prețurile vor continua să crească

Ca o lovitură pentru gospodăriile mai sărace, ONS a declarat că preturile la alimente au crescut în general, spre deosebire de perioadele normale, când unele preturi cresc și altele scad.

Sunak va încerca să demonstreze la orele prânzului că îi ajută pe britanici să treacă peste cea mai gravă criză a costului vieții din ultimele decenii.

Yael Selfin, economist șef la KPMG UK, a declarat că cifrele au adăugat presiune asupra Băncii Angliei pentru a continua să crească ratele dobânzilor, dar a spus că este încă probabil ca creșterea prețurilor să atingă un vârf în scurt timp.

Săptămâna trecută, BoE şi-a majorat prognoza ca inflația la peste 8% – de peste patru ori ţinta sa – în perioada aprilie-iunie.

Surda: Ziarul Financiar


…Inflația lovește Marea Britanie. Cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

regina în scaunul cu rotile

Regina se deplasează în scaunul cu rotile. Casa Regală Britanică o ține departe de ochii supușilor

miniștri britanici

Miniștri britanici, ținta dezinformării serviciilor rusești: „Este o practică standard pentru Kremlin”