in

Îngrijorarea în Marea Britanie. Tulpina indiană se răspândește rapid în ciuda numărului mare de vaccinări

Numărul cazurilor înregistrate de infectare cu varianta indiană a coronavirusului B1617 a ajuns la 400…, dar Public Health England spune că nu există dovezi că vaccinurile actuale nu ar face față acesteia.

Varianta de coronavirus detectată pentru prima dată în India riscă să devină a doua cea mai dominantă tulpină din Marea Britanie, în câteva săptămâni, au avertizat experții, după ce numărul total de cazuri a crescut la 400.

Public Health England (PHE) a anunțat joi, 29 aprilie, că nu există „dovezi ale transmiterii comunitare pe scară largă sau că aceste variante cauzează boli mai severe sau fac ca vaccinurile folosite în prezent să fie mai puțin eficiente”.

Dar unii oameni de știință au spus că este îngrijorător faptul că aceste cazuri par să se înmulțească rapid, în ciuda faptului că Anglia se află încă sub restricții de distanțare fizică, arată The Guardian.

India este pe „lista roșie” a călătoriei Angliei din 23 aprilie, restricționând sosirile cetățenilor și rezidenților care trebuie să pună carantina într-un hotel.

OMS: Tulpina indiană – mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri


Un număr suplimentar de 61 de cazuri confirmate ale variantei B1617 au fost înregistrate în Marea Britanie în săptămâna care s-a încheiat la 28 aprilie, aducând totalul la 193 de cazuri, arată datele PHE.

S-au raportat, de asemenea, 202 de cazuri ale unei alte variante, B16172 – și cinci cazuri ale variantei B16173, care este, de asemenea, strâns legată cu prima. Aceste variante au fost raportate pentru prima dată joi și fiecare a fost clasificată ca fiind „în curs de investigare”.

„Avem o nouă variantă care crește numărul cazurilor atât de rapid, chiar și într-o perioadă în care suntem încă într-un blocaj destul de strict și avem mai mult de 50% din populația Regatului Unit cu cel puțin un vaccin făcut, este foarte deprimant și asta sugerează că, așa dacă vom ieși din lockdown, această variantă ar putea accelera și mai rapid”, a spus Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia.
Tragedie pentru o mamă din Suceava. Fiica ei a murit în Anglia, iar prietenii se mobilizează să-i repatrieze trupul

24 de ore de violență extremă în Londra. Bărbat ucis în fața copilului său, în Willesden. Elevi înjunghiați, împușcături în Dagenham