in

Italia cere mutarea finalei Euro 2020 de pe Wembley la Roma. Premierul Italiei: „Londra nu e sigură…”

Premierul Italiei cere mutarea finalei Euro 2020 de pe stadionul Wembley la Roma, din cauza creșterii numărului infecțiilor cu COVID din Anglia.

Rapoartele, citate de Sky News, arată că UEFA nu dorește să schimbe locul de desfășurare – iar acum este în discuții cu guvernul britanic despre creșterea capacității lui Wembley.

Premierul italian dorește însă ca finala Euro 2020 să fie mutată de pe stadionul Wembley din cauza numărului infecțiilor cu coronavirus din Marea Britanie.

Mario Draghi a declarat că dorește ca jocul să se desfășoare mai degrabă la Roma decât la Londra.

“Da … Voi încerca să împiedic ca finala să aibă loc într-o țară în care infecțiile cresc rapid”, a spus el.

Steagul curcubeu LGBT, interzis de UEFA la Euro 2020. Cum s-a ajuns la această decizie controversată…

„Susțin ca finala să nu aibă loc într-o țară în care riscul de infecție este foarte mare”, a spus el, înaintea unei întâlniri cu cancelarul german Angela Merkel.

Merkel și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri ale variantei Delta în Marea Britanie.

Italia a raportat 21 de decese legate de coronavirus, luni, și 495 de cazuri noi.

În aceeași zi, Marea Britanie a înregistrat cinci decese, dar 10.633 de cazuri noi.

Potrivit agenției de știri italiene ANSA, o sursă din cadrul UEFA a declarat că „federația engleză și autoritățile engleze colaborează strâns cu succes pentru a organiza semifinalele și finala Euro 2020 de pe Wembley și nu există planuri de schimbare a locului pentru aceste meciuri”.

Între timp, UEFA este în discuții cu guvernul britanic cu privire la creșterea prezenței la stadionul Wembley la 65.000, pentru semifinale și finală.

Guvernul a fost deja de acord să mărească capacitatea actuală la cel puțin 40.000, pentru un meci din optimile de finală și la ultimele trei meciuri ale turneului Euro 2020 de pe stadionul de 90.000 de locuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

Steagul curcubeu LGBT, interzis de UEFA la Euro 2020. Cum s-a ajuns la această decizie controversată…

ATENȚIE! România nu recunoaște vaccinurile făcute în Anglia. Ce a pățit un cercetător român de la Cambridge: „Nu avem siguranța vaccinării”