in

Lira sterlină este în creștere față de euro și dolar

Lira sterlină este în creștere față de euro și dolar

Lira sterlină s-a apropiat de maximul ultimilor doi ani față de euro și a atins un maxim al ultimelor două luni față de dolar, marți, 4 ianuarie.

Moneda britanică este susținută de o creștere continuă a randamentelor obligațiunilor britanice, pe fondul așteptărilor tot mai mari ca Banca Angliei să mărească ratele dobânzilor luna viitoare, transmite Reuters.

Randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice pe termen de doi și 10 ani au crescut la maximul ultimelor două luni, fiind cu 0,06 puncte procentuale peste nivelul de luni, după ce prim-ministrul Boris Johnson a declarat că nu sunt necesare noi măsuri pentru a combate varianta coronavirusului Omicron și, de asemenea, urmând creșterea de luni a randamentelor obligațiunilor americane.

Piețele monetare anticipează două creșteri de 0,15 puncte procentuale ale dobânzii cheie de către Banca Angliei până la ședința de politică monetară din martie și de aproape un punct procentual până la sfârșitul anului, după o creștere surpriză a dobânzii luna trecută.

În SUA, Rezerva Federală ar urma să efectueze o creștere de 0,25 puncte procentuale până în luna mai și încă două până la sfârșitul anului 2022, în timp ce în zona euro nu sunt așteptate creșteri ale dobânzii cheie în acest an, din cauza activităților economice încă slabe și a unui număr de țări aflate sub restricții legate de Covid-19, scrie Ziarul de Iași.

Lira sterlină crește în raport cu leul, în ziua Brexit

„Perspectiva creșterii dobânzilor europene este foarte scăzută, iar perspectiva creșterilor în Marea Britanie este destul de bună”, a spus economistul senior al Mizuho ​​Colin Asher, care se așteaptă ca Banca Angliei să majoreze dobânzile de două ori în acest an și să continue să facă acest lucru în 2023.

După ce a scăzut inițial, lira a crescut apoi cu 0,6%, până la 1,3556 dolari pe unitate, la cel mai ridicat nivel din 10 noiembrie, în timp ce față de euro a urcat cu 0,5%, până la 83,41 pence pentru un euro, cel mai ridicat nivel atins din februarie 2020.

Activitățile economice britanice au fost în general bune, iar ultimele cifre PMI revizuite au arătat că producția a crescut în decembrie mai rapid decât se credea anterior.

Creșterea locurilor de muncă a încetinit, dar noile comenzi și producția au crescut într-un ritm mai rapid decât în ​​noiembrie, în timp ce prețurile practicate de fabrici au urcat în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, ținând vii preocupările legate de inflație.

Randamentele ”reale” britanice, sau legate de inflație, au crescut, de asemenea, în ultima lună cu aproximativ 1 punct procentual, în cazul obligațiunilor cu scadență de 10 ani, în timp ce echivalentele germane și americane au crescut cu cel mult 0,2 puncte procentuale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Român mort într-un accident auto îngrozitor în Scoția. Vinovatul a fugit de la locul faptei

Român ucis într-un accident auto îngrozitor în Scoția. Vinovatul a fugit de la locul faptei

o britanica si-a dus fata in Italia pentru a o vaccina

O britanică și-a dus fiica de 9 ani în Italia pentru a o vaccina: „Vreau să îi ofer protecție”