in

Londra intră în „lockdown” de gradul II de mâine seară. Manchester se pregătește de faza a treia

Milioane de londonezi vor intra în faza a doua a restricțiilor, de mâine seară, potrivit Daily Mail.

Asta înseamnă că vor fi strict interzise vizitele între gospodării. De asemenea, mai scrie publicația citată, Manchester se pregătește să intre în faza a treia, cea mai restrictivă, de „lockdown”, în timp ce primarul orașului amenință că dă guvernul în judecată.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut mai mult sprijin pentru afacerile din sectorul ospitalității, care ar putea fi paralizate de această schimbare.

Premierul se pregătește, de asemenea, să pună metropola Manchester și zona Lancashire sub restricții de nivelul trei – ceea ce înseamnă o închidere totală a sălilor de sport, barurilor și pub-urilor și restricții mai dure în ceea ce privește socializarea.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, a anunțat deja că vrea să acționeze în instanță împotriva deciziilor guvernului britanic.

Dezastru. Aproape 20.000 de noi infecții și 137 de morți în Marea Britanie în ultimele 24 de ore


Boris Johnson a analizat propunerile în această dimineață, după ce acestea au fost semnate de experții medicali, inclusiv de medicul șef Chris Whitty.

Confirmarea urmează să fie făcută într-o declarație în parlament a ministrului Sănătății, Matt Hancock, joi, 15 octombrie, de la ora 11.30.

Liderul consiliului din Lancashire, Geoff Driver, a declarat că este „inevitabil” că regiunea intre în nivelul trei. Zona a raportat ieri încă 835 de cazuri, aproximativ 87 dintre aceștia în stațiunea litorală din Blackpool, unde medicii au spus că se tem că se va reveni la vârful din aprilie „din nou pentru o perioadă nedeterminată de timp”, pe măsură ce secțiile de terapie intensivă se umplu.

Măsurile vin în pofida faptului că rata infectărilor cu Covid-19 din Manchester pare să încetinească. În această săptămână s-au înregistrat 448 de cazuri la 100.000 – comparativ cu 582 la 100.000 din săptămâna precedentă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dezastru. Aproape 20.000 de noi infecții și 137 de morți în Marea Britanie în ultimele 24 de ore

Ministrul britanic al Sănătății anunță că Londra intră în faza a doua a restricțiilor. Ce alte zone din Anglia vor fi în „lockdown” de sâmbătă