in

Magda Bistriceanu, secretar-executiv PSD Diaspora: ”Votez contra suspendării”Declaraţie şoc a unui membru important din partidul premierului Victor Ponta: Magda Bistriceanu, secretar executiv al PSD Diaspora a anunţat că, la referendul din 29 iulie, va vota împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu. Cea care a fost „imaginea“ PSD la ultimele alegeri prezidenţiale a explicat pentru Gazeta Românească de ce a hotărât să adopte o poziţie contrară partidului din care face parte.

“Au suspendat statul de drept, nu doar pe Băsescu”- a afirmat  Bistriceanu într-un interviul acordat publicaţiei ”Kamikaze”:

“Nu sunt de acord cu modul în care a fost suspendat preşedintele Băsescu, în 48 de ore să afli că nu vei mai fi şeful statului, e prea mult pentru un stat, care are doar 22 de ani de viaţă democratică. Am suferit de multe ori când eram etichetaţi noi, psd-iştii, drept succesorii comuniştilor, acum parcă ne străduim din plin să demonstrăm că printre noi există oameni cu asemenea trăsături, mai ales prin această schimbare de putere…” a declarat Bistriceanu în interviu.

“Nu l-au suspendat doar pe Traian Băsescu. Au suspendat statul de drept. Au suspendat încrederea în instituţii. Au suspendat justiţia. Au suspendat România de pe orbita occidentală. Prin urmare voi vota împotriva suspendării, nu neapărat pentru Preşedintele Băsescu, ci pentru a apăra viitorul acestei ţări”, mai spune fosta imagine a PSD.

Spre deosebire de cei din țară, mai spune ea, membrii din străinătate sunt greu de manipulat și văd mai realist lucrurile. ”În diaspora se mai schimbă lumea, mulţi membri PSD din ţară au plecat în afară şi menţin legătura cu noi, ei în mare parte sunt electoratul nostru. Acum mai observ ceva, oamenii nu mai sunt atât de manipulaţi deşi cei din afară au înţeles mult mai bine decât membrii noştri din interior ce periculos este scandalul legat de plagiat.”

În exclusivitate pentru Gazeta Românescă, Magda Bistriceanu a declarat că există membri ai PSD din afara ţării care îi împărtășesc ideile şi îi încurajează pe toţi cei care au un cuvânt de spus pe acestă chestiune, să nu tacă.

Credeţi că sunt şi în Diaspora membri PSD care să vă impartăşească ideile, mai ales că majoritatea filialelor sunt de puţin timp înfiinţate şi nu am auzit ca cineva să reacţioneze în vreun fel?

“Vreau sa fiu foarte clară, eu mi-am expus un punct de vedere față de ce se întâmplă și mi-l mențin. Mai mult decât atât, reacția mea vine și după ce am primit foarte multe mesaje din partea românilor care locuiesc peste hotare inclusiv membri PSD, prin care aceștia mi-au spus că nu sunt de acord cu ce se întâmplă în țară.

Faptul că am foarte mulți prieteni care împărtășesc aceleași opinii cu mine, m-a determinat să am această reacție. Nu vreau să fac un caz din asta, dar consider că uneori trebuie să spunem ce gandim pentru a îndrepta lucrurile. Aroganța unor colegi nu mi-a plăcut, repet, nu poți fi șeful legislativului și să faci asemenea afirmații gen “mama CCR-ului”. Soluția nu este neglijarea instituțiilor ci respectarea lor.”

Aveţi speranţa că veţi fi susţinută măcar de o parte dintre membrii din străinătate, ţinând cont şi de faptul că sunteţi secretar-executiv PSD Diaspora?

“Eu nu mi-am exprimat punctul de vedere privind suspendarea Președintelui Băsescu pentru a convinge pe cineva că aceasta e cea mai buna soluție, ci pentru ca așa consider eu. Uneori trebuie sa spunem ceea ce credem chiar dacă asta nu convine unor colegi sau prieteni. Mai mult decât atât, recația unor colegi din PSD prin care au susținut că sunt împotriva ideii ca românii din Italia să voteze, a dezamăgit foarte mulți români. Consider că aceste contradicții sunt în dezavantajul celor care vor să-l suspende pe șeful statului, cel puțin eu cred că diaspora va fi împotriva suspendării.”

Andi Rădiu

UPDATE: Într-un comunicat trimis la redacție de biroul de presă al PSD Diaspora se spune: ”Organizatia PSD Diaspora se dezice de afirmatiile doamnei Magda Bistriceanu, referitoare la suspendarea presedintelui Traian Basescu si considera ca aceste afirmatii vizeaza un punct de vedere strict personal. Pozitia oficiala a PSD Diaspora este in contradictie cu cele relatate de doamna Bistriceanu, in data de 11 iulie a.c., in revista Kamikaze. PSD ii indeamna pe toti romanii, din tara si de peste hotare, sa se prezinte pe 29 iulie la referendum si sa isi exprime in mod legitim alegerea, pentru a restabili ordinea democratica in Romania.”

Biroul de presa al PSD Diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta, după întâlnirea cu preşedintele PE: Referendum conform deciziei CCR

Ambasadorul României în Germania, convocat de Merkel: “Aplicaţi prompt deciziile CC”