in

Marea Britanie elimină taxele vamale pentru produsele din Ucraina

Marea Britanie elimină taxele vamale pentru produsele din Ucraina

Regatul Unit al Marii Britanii a anunțat că elimină toate taxele vamale pentru produsele ucrainene și interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă față invaziei ruse.

„Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a anunțat guvernul britanic, într-un comunicat. Potrivit sursei citate, măsura răspunde solicitării directe a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte și conservele de roșii, arată Agerpres.

„Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale și neprovocate a lui Putin și pentru a contribui la asigurarea securității și a prosperității pe termen lung a Ucrainei și a poporului său”, a declarat secretarul pentru comerț internațional Anne-Marie Trevelyan,  în comunicatul citat.

Marea Britanie ar fi dus trupe în Ucraina pentru a antrena soldații Kievului

Marea Britanie a interzis, de asemenea, exportul către Rusia a unor produse și tehnologii pe care această țară „le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, în special echipamente pentru interceptarea și monitorizarea comunicațiilor.

„Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se arată în declarația oficialului de la Londra.

Reamintim că guvernul britanic și-a extins săptămâna trecută lista sancțiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn și caviar și a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse din Rusia și Belarus, și aici vorbim în special diamante și cauciuc.

Londra susține că a sancționat de la începutul războiului din Ucraina, respectiv din 24 februarie, peste 1.400 de persoane și companii care au legături cu regimul președintelui rus Vladimir Putin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Trei femei și un bărbat înjunghiați mortal la londra

Noapte de groază la Londra, trei femei și un bărbat înjunghiați mortal într-o casă din Southwark

Tânără româncă, în vârstă de 14 ani, dispărută din Stevenage

Tânără româncă, în vârstă de 14 ani, dispărută din Stevenage