in

Marea Britanie ar fi dus trupe în Ucraina pentru a antrena soldații Kievului

trupe marea britanie

Trupe din forțele speciale din Marea Britanie s-ar afla pe teren în Ucraina și antrenează soldați ai Kievului.

Personalul SAS lucrează cu luptători locali în jurul Kievului pentru prima dată de la începutul conflictului, susține The Times.

Raportul neverificat, citat și de Metro, vine la o zi după ce principala stație de propagandă a Moscovei a anunțat că al Treilea Război Mondial a început deja și că Rusia este în război cu NATO.

Regatul Unit a jucat un rol esențial în echiparea forțelor care luptă pentru a respinge invazia rusă, în special cu arme antitanc ușoare de generație următoare (NLAW).

Cu ajutorul acestora, forțele ucrainene au provocat pagube uriașe convoaielor rusești folosind lansatoare de rachete de umăr.

„Marea Britanie ar putea trimite trupe împotriva Rusiei”. Boris Johnson face declarații ȘOCANTE

Instructorii militari au fost scoși inițial din Ucraina, când a început invazia din februarie, de teamă că ciocnirile directe cu forțele ruse ar putea duce la escaladarea conflictului.

Acum, ofițeri din batalioane separate susțin că soldații SAS se află în Ucraina, antrenând recruți pentru folosirea armelor britanice.

Ministerul Apărării nu a confirmat sau infirmat raportul ziarului.

Un comandant a spus că britanicii erau „băieți de treabă” și „ne-au invitat să-i vizităm când războiul se termină”.

Comandant ucrainean: Trupe din Marea Britanie au fost aici acum două săptămâni

Căpitanul Iuri Mironenko a declarat pentru The Times că instructorii militari familiarizați cu NLAW inițial nu erau disponibili, așa că soldații „au trebuit să meargă pe YouTube pentru a ne învăța singuri”, adăugând că este posibil să înveți în „cinci până la șapte minute”.

El a adăugat: „După aceea am avut un antrenament bun. Ofițerii britanici au fost aici acum două săptămâni, în unitatea noastră, și ne-au antrenat foarte bine. Și pentru că am avut succese, acum avem încredere în noi.”

Boris Johnson, care a vizitat Kievul la începutul acestei săptămâni, este dornic să mărească cantitatea de arme trimise în Ucraina.

Planurile de trimitere a vehiculelor blindate și a rachetelor anti-navă sunt în curs de elaborare și executare de către Ministerul Apărării.

Washington Post a raportat că Moscova a trimis o notă diplomatică Statelor Unite de avertizare cu privire la „consecințe imprevizibile”, dacă Washingtonul nu oprește transporturile de arme către Ucraina, la începutul acestei săptămâni.

Guvernele occidentale au tras o linie fină între sprijinirea Ucrainei și lovirea cu sancțiuni a Rusiei, evitând în același timp confruntarea directă cu puterea nucleară.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Kremlin TV a afirmat că Rusia este deja implicată într-un război cu NATO.

Olga Skabeieva, unul dintre cei mai importanți propagandiști ai lui Vladimir Putin, a declarat telespectatorilor că sprijinul occidental pentru Ucraina echivalează cu un conflict direct cu Rusia, spunând: „Ceea ce a escaladat poate fi numit în siguranță al treilea război mondial. Asta este sigur.”

„Acum luptăm cu siguranță împotriva infrastructurii NATO, dacă nu chiar cu NATO. Trebuie să recunoaștem asta.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

bombardierele nucleare

Marea Britanie avertizează: Bombardierele nucleare ale lui Putin zboară deasupra Mării Negre

Britanici capturați

Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni