in

Brățări care detectează consumul de alcool, mii de persoane din Marea Britanie obligate să le poarte

Brățări care detectează consumul de alcool, mii de infractori din Marea Britanie obligați să le poarte. Numărul infractorilor supuși monitorizării prin intermediul “brățărilor de sobrietate”, dispozitive care permit ofițerilor de probațiune să detecteze consumul de alcool și să dispună măsuri punitive, a înregistrat o creștere semnificativă de peste 47% în perioada sărbătorilor, comparativ cu anul precedent, conform datelor furnizate de autoritățile guvernamentale.
>>> Citiți și: Afacerea unui român a cucerit clienții britanici: Premiul „cea mai bună pizzerie” pentru al doilea an consecutiv

Mii de infractori din Marea Britanie obligați să le poarte

În contextul Angliei și Țării Galilor, aproximativ 2.800 de persoane au fost ”echipate” cu aceste dispozitive în acest sezon festiv, în creștere față de 1.900 înregistrate anul anterior. Această măsură a fost implementată în urma unei decizii guvernamentale de intensificare a utilizării lor cu scopul de a reduce infracțiunile asociate consumului de alcool, scrie The Guardian.

Conform informațiilor preliminare, infractorii cărora li s-au aplicat brățările au reușit să mențină abstinența în aproximativ 97% din timp. Dispozitivele au capacitatea de a detecta prezența alcoolului prin analizarea transpirației. Guvernul a anunțat o investiție semnificativă cu obiectivul de a dubla aproape numărul de inculpați purtători până în 2025.

În situația în care un infractor consumă alcool, un semnal de alertă este transmis ofițerului de probațiune, care poate lua măsuri corespunzătoare. Brățările sunt extrem de precise și nu vor fi declanșate de alimente care conțin alcool, însă băuturile alcoolice vor genera o avertizare, iar infractorii se expun riscului de a fi trimiși în închisoare.

Aproximativ 39% din totalul infracțiunilor violente în Marea Britanie sunt legate de consumul de alcool, inclusiv cazurile de abuz domestic, care pot înregistra o creștere în perioada sărbătorilor, conform statisticilor furnizate de organizații de caritate precum Women’s Aid.
>>> Citiți și: Alocația pentru copii în Marea Britanie va crește cu 83,43 lire sterline

Brățări care detectează consumul de alcool

Dispozitivele reprezintă o componentă a unei investiții guvernamentale în tehnologia de etichetare în valoare de 156 de milioane de lire sterline, ceea ce plasează Regatul Unit în fruntea țărilor lumii în ceea ce privește utilizarea acestor sisteme pentru combaterea criminalității și menținerea siguranței publice.

Etichetele au fost introduse pentru prima dată în 2020 ca o formă de pedeapsă pentru infracțiunile asociate consumului de alcool și sunt folosite și pentru a contribui la prevenirea infracțiunilor comise de către indivizii considerați vulnerabili la comportamentul delincvent cauzat de starea de ebrietate.

Aproximativ 20% dintre cei aflați în perioada de probațiune sunt clasificați ca având probleme legate de consumul de alcool, iar brățările joacă un rol crucial în reducerea infracțiunilor legate de alcool, care provoacă suferințe imense victimelor și generează costuri sociale de aproximativ 21 de miliarde de lire sterline în fiecare an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Marea Britanie este în pericol de recesiune

Marea Britanie este în pericol de recesiune, economia s-a contractat în cifre mai proaste decât se aștepta

Cristina Dobre persoana anului în Hertford

Cristina, românca aleasă „Persoana Anului” în Hertford: povestea emoționantă a celei mai iubite șoferițe