in

Marea Britanie: Imigrația din afara UE a atins niveluri record

Imigrația către Marea Britanie din afara Uniunii Europene a atins niveluri record anul trecut, potrivit cifrelor oficiale, citate de Independent.

Se estimează că 379.000 de persoane din afara UE s-au mutat în Regatul Unit din septembrie 2018 până în septembrie 2019, cel mai mare număr din anul 1975.

De asemenea, migrația netă din țările care nu sunt în Uniunea Europeană a atins cel mai înalt nivel din 2004, cu aproximativ 240.000 de persoane care sosesc mai multe decât cele care pleacă, arată datele publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS).

Londra. Româncă, în direct la radio LBC : „Trebuie controlată imigrația în Marea Britanie”

În general, migrația netă a rămas „stabilă” la 240.000, a declarat ONS, întrucât creșterea sosirilor din afara UE a compensat scăderea imigrației din UE, în urma referendumului pentru Brexit. Se estimează că 642.000 de persoane s-au mutat anul trecut în Marea Britanie, în timp ce 402.000 de persoane au părăsit țara.

Totodată, a crescut imigrația pentru studii, cei mai mulți studenți venind în special din China și din India.

În aceeași perioadă, imigrația din UE a atins cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată.


Madeleine Sumption, directorul Observatorului Migrației de la Universitatea din Oxford, a declarat că este dificil să prezice impactul general al politicii de imigrare a guvernului.

„Imigrația din țările UE a scăzut deja substanțial de la referendum”, a spus Sumption.

Ea a adăugat „în teorie”, că planurile ar trebui să reducă semnificativ imigrația UE, dar a menționat că planurile de „liberalizare” a vizelor de muncă pentru cetățenii non-UE ar putea crește numărul de lucrători non-UE, în următorii ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Breaking News! Alte două cazuri confirmate de coronavirus în Marea Britanie

Doi români au bătut cu bestialitate un tânăr care și-a apărat prietena de o agresiune sexuală