in

Marea Britanie: În timpul pandemiei au fost folosite metode TOTALITARE de control al populației prin FRICĂ

Membrii unui grup științific din Marea Britanie își exprimă regretul cu privire la metodele lipsite de etică folosite în timpul pandemiei.

Oamenii de știință dintr-un comitet care a încurajat utilizarea fricii pentru a controla comportamentul oamenilor în timpul pandemiei de Covid au recunoscut că activitatea a fost „lipsită de etică” și „totalitară”, scrie The Telegraph.

Membrii Grupului științific SPI-B și-au exprimat regretul cu privire la tactici într-o nouă carte despre rolul psihologiei în răspunsul guvernului la pandemia de Covid-19.

SPI-B a avertizat în martie anul trecut că miniștrii trebuie să crească „nivelul perceput de amenințare personală” deoarece „un număr substanțial de oameni încă nu se simt suficient amenințați”.

Gavin Morgan, psiholog al echipei, a declarat: „În mod clar, utilizarea fricii ca mijloc de control nu este etică. Folosirea fricii miroase a totalitarism. Nu este o atitudine etică pentru niciun guvern modern. Prin fire sunt o persoană optimistă, dar toate acestea mi-au oferit o viziune mai pesimistă asupra oamenilor.”

Miniștrii s-au confruntat cu acuzații repetate că au intensificat amenințarea pandemiei pentru a justifica restricțiile și a constrânge publicul să le respecte – o afirmație care va fi examinată de viitoarea anchetă publică asupra răspunsului la pandemie.


Anchetă în Marea Britanie cu privire la modul în care guvernul a gestionat pandemia

SPI-B este unul dintre subcomitetele care consiliază Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE), condus de Sir Patrick Vallance, consilierul științific șef.

Un om de știință SPI-B i-a spus autoarei cărții, Laura Dodsworth: „În martie [2020] Guvernul era foarte îngrijorat de respectarea normelor și credea că oamenii nu vor să fie puși în lockdown. Au existat discuții despre frica necesară pentru a încuraja conformarea și s-au luat decizii cu privire la modul de creștere a fricii. Modul în care am folosit frica este distopic.”

„Folosirea fricii a fost cu siguranță discutabilă din punct de vedere etic. A fost ca un experiment ciudat. În cele din urmă, a dat înapoi, deoarece oamenii s-au speriat prea mult ”, a continuat acesta.

Un alt om de știință a avertizat că „oamenii folosesc pandemia pentru a prelua puterea și a conduce prin metode care altfel nu s-ar întâmpla… Trebuie să fim foarte atenți la autoritarismul care se strecoară”.

Pe lângă avertismente clare cu privire la pericolul virusului, Guvernul a fost acuzat că hrănește publicul continuu cu de vești proaste, precum decese și spitalizări, fără a pune vreodată cifrele în context cu cele despre cât de mulți oameni s-au vindecat sau dacă numărul zilnic al deceselor este peste sau sub mediile sezoniere.

Un alt membru al SPI-B a spus că a fost „uimit de folosirea psihologiei comportamentale” în timpul pandemiei și că „psihologii nu păreau să observe când a încetat să fie altruist și a devenit manipulator. Au prea multă putere și te intoxică ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

NOAPTEA MINȚII! Un deputat USR-Plus cere vaccinarea românilor din străinătate la ambasade și consulate

Șofer român de TIR ucis în Franța cu sabia. „Nimeni nu merită sa moară doar pentru că muncește decent pentru a-și întreține familia”