in

Marea Britanie. O nouă schemă de împrumuturi GARANTATE DE STAT va putea fi accesată de la 6 aprilie

Schema „împrumuturilor de recuperare” (Recovery Loan Scheme) garantată în mare măsură de stat va putea fi accesată de mâine, 6 aprilie.

Potrivit guvernului britanic, afacerile de orice dimensiune pot astfel continua să acceseze împrumuturi și alte tipuri de finanțare de până la 10 milioane de lire sterline, odată cu închiderea schemelor de împrumut COVID-19 existente.

Odată primită, finanțarea poate fi utilizată pentru orice scop comercial legitim, inclusiv pentru dezvoltare  și investiții.

Guvernul garantează 80% din finanțare.

Schema va fi deschisă până la 31 decembrie, sub rezerva revizuirii. Împrumuturile vor fi disponibile printr-o rețea de creditori acreditați, ale căror nume vor fi făcute publice în timp util.

Noi măsuri COVID-19 în Marea Britanie. Muncitorii și lucrătorii independenți vor primi în continuare bani. Durata de rambursare a împrumuturilor, extinsă

Vor putea fi accesate sume cuprinse între 25.001 și 10 milioane de lire sterline pentru o afacere, sub forma de împrumuturi la termen sau descoperiri de cont.

Termenii de finanțare sunt de până la șase ani pentru împrumuturile la termen și facilitățile de finanțare a activelor. Pentru descoperirile de cont și facilitățile de finanțare a facturilor, termenele vor fi de până la trei ani.

Nu se vor lua garanții personale pentru facilitățile de până la 250.000 de lire sterline, iar reședința privată principală a unui împrumutat nu poate fi luată ca garanție.

Cine este eligibil

Vei putea solicita un împrumut dacă afacerea ta:

  • Tranzacționează în Marea Britanie

Va trebui să arăți că afacerea ta:

  • este viabilă sau ar fi viabilă dacă nu ar exista pandemia
  • a fost afectat de pandemia de coronaviru
  • nu se află în procedură colectivă de insolvență

Companiile care au primit sprijin în cadrul schemelor de împrumut garantate existente vor fi în continuare eligibile pentru a accesa finanțări în cadrul acestui sistem, dacă îndeplinesc toate celelalte criterii de eligibilitate.

Nu pot aplica băncile, societățile de construcții, asigurătorii și reasiguratorii (cu excepția brokerilor de asigurări), organismele din sectorul public, școlile primare și secundare finanțate de stat.
Peste 100 de persoane arestate la protestul „Kill the Bill” din centru Londrei

Tragedie în Anglia. Bebeluș ucis de un BMW care a spulberat căruciorul în care se afla micuțul. Era prima zi când ieșea din casă cu mama lui