in

Alarmă în sistemul sanitar: Mii de asistente pleacă anual din Marea Britanie pentru a lucra în străinătate

Mii de asistente pleacă anual din Marea Britanie. Aproape 9.000 de asistente medicale străine părăsesc anual Marea Britanie pentru a lucra în străinătate, în contextul în care asistentele medicale părăsesc brusc NHS, care are deja un personal insuficient, pentru a găsi locuri de muncă mai bine plătite în altă parte.
>>> Vânzări puternice de locuințe în Marea Britanie, cea mai mare creștere lunară din ultimul an

Mii de asistente pleacă anual din Marea Britanie

Creșterea numărului de asistente medicale originare din afara UE care se mută pentru a ocupa noi posturi în străinătate a provocat îngrijorări legate de faptul că Marea Britanie devine din ce în ce mai mult “o etapă” în cariera lor.

Numărul asistentelor medicale înregistrate în Marea Britanie care se mută în alte țări s-a dublat într-un singur an, între 2021-22 și 2022-23, ajungând la un număr record de 12.400 și a crescut de patru ori de dinainte de pandemia de coronavirus.

Șapte din 10 dintre cei care au plecat anul trecut – 8.680 – s-au calificat ca asistente medicale în altă parte decât în Marea Britanie sau UE, adesea în India sau Filipine. Mulți dintre ei au lucrat în Marea Britanie timp de până la trei ani, potrivit cercetărilor efectuate de Health Foundation.

Marea majoritate a celor care pleacă se îndreaptă spre SUA, Noua Zeelandă sau Australia, unde asistenții medicali sunt plătiți mult mai bine decât în Marea Britanie – uneori aproape dublu.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste constatări și au declarat că NHS din Marea Britanie, care se confruntă deja cu aproximativ 40.000 de posturi vacante de asistente medicale și se bazează foarte mult pe cele din străinătate, pierde din ce în ce mai mult în cursa globală de recrutare.
>>> Românii care vor ieși la pensie în Marea Britanie vor avea dificultăți majore. „80 de lire sterline pe săptămână sub nivelul minim de trai”

12.400 doar anul trecut

Anul trecut, 12.400 de asistente medicale care lucrează în Marea Britanie au solicitat un certificat de statut profesional actual (CCPS), de care trebuie să dispună pentru a se muta să lucreze în altă țară, se arată în raportul Fundației pentru Sănătate.

Cea mai mare creștere în acest grup a fost în rândul asistentelor medicale formate în străinătate care au lucrat în Marea Britanie doar trei ani sau mai puțin. Această tendință pronunțată în ceea ce privește șederile de scurtă durată sugerează că, pentru mulți recruți din străinătate, “Marea Britanie poate fi o etapă înainte de a se muta în alte destinații”, a declarat thinktank.

Acesta a subliniat că datele OCDE au arătat că, în timp ce o asistentă medicală din Regatul Unit câștiga în medie 46.000 de dolari pe an (36.500 de lire sterline), “cu mult mai puțin decât în Australia (71.000 de dolari sau 56.350 de lire sterline), Noua Zeelandă (57.000 de dolari sau 45.000 de lire sterline) și SUA (84.900 de dolari sau 67.000 de lire sterline)”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

kate diagnostic

Prințesa de Wales a dezvăluit în această seară că a fost diagnosticată cu cancer: ”Voi fi bine”

Noi întreruperi ale activității pe aeroporturile din Marea Britanie. Lucrătorii au votat pentru grevă