in

Miliarde de dolari trimise în țară de românii care muncesc peste graniță

Românii care trăiesc şi muncesc în Italia, Spania şi Germania suntcei care trimit cei mai mulţi bani în ţară.

Directorul regional al unei firme pentru transferuri bancare, Radu Pojoga, a declarat la o conferinţă de presă la Bucureşti că românii care muncesc în străinatate tind tot mai mult spre nordul continentului, mutându-se în ţări precum Germania, Marea Britanie, Suedia sau Norvegia,lasând în urma preferinţele pentru Spania, Italia sau Grecia, scrie Radio Romania Actualități.

În România au intrat anul trecut 3.430.000.000 de dolari, o sumă mai mică decât cea din anul 2013, când a fost de 3.600.000.000.

Cei mai mulţi bani au fost transferaţi către România din Italia – 1 miliard de dolari, din Spania – 792 de milioane de dolari, Germania – 451 de milioane, Ungaria – 220 de milioane, Statele Unite – 199 de milioane, Israel şi Marea Britanie – câte 100 de milioane de dolari.Valoarea mediea unei tranzacţii realizate prin serviciul de transfer bancar este de 300 de euro, similară celei de anul trecut.

Cele mai multe transferuri se realizeazăîn perioada sărbătorilor de Paşti şi de Crăciun, dar şi în perioada verii, când românii se duc în Spania sau în Italia pentru munca sezonieră.

 


Află cum poți transfera bani GRATIS în România!

Unde găseşti comisioanele cele mai mici la transferul de bani? Migreat & TawiPay îţi oferă răspunsul

Mircea Badea jignește românii din diaspora: „Trimit bani în țară ca să își ia rudele lor biscuiți. Hai siktir!”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul prin corespondență, la URGENȚĂ

O nouă cursă aeriană din Marea Britanie spre România