in

Bandă de români aducea sclavi în Marea Britanie. Percheziții la 25 de proprietăți din UK și România, mai multe arestări

Bandă de români

O operațiune comună a Poliției Northamptonshire și a Poliției Române, cu sprijinul Unității de Operații Speciale din East Midlands (EMSOU), Europol și Eurojust, a vizat miercuri (27 aprilie) o bandă de români specializată în sclavie modernă.

Potrivit poliției britanice, începând cu ora 4 dimineața, polițiștii au pătruns în 25 de proprietăți – 12 în Corby (Anglia) și 13 în România.

Considerată a fi activă din 2018, banda – un grup de criminalitate organizată, a ademenit persoane vulnerabile în situații financiare instabile din România, oferindu-le locuri de muncă în Marea Britanie.

Cu toate acestea, odată ce ajunși în Marea Britanie, muncitorilor li se luau documentele de identitate și telefoanele și erau forțați să lucreze 16 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, fără hrană suficientă sau îngrijire medicală de bază.

Român acuzat de sclavie modernă. „Banii victimei intrau în contul soției inculpatului”

Suspecții au stabilit o rețea largă de recrutare, transport, cazare și exploatare a victimelor. Aceștia au format legături cu companii locale, cum ar fi fabrici și spălătorii de mașini, unde victimele erau forțate să muncească pentru un salariu mic sau fără bani.

Toate plățile făcute victimelor erau retrase de bandă, iar membrii familiilor din România erau amenințați cu violența, dacă vreuna dintre victime s-ar plânge autorităților.

Banda ar fi folosit apoi banii pentru a alimenta un stil de viață luxos, plătind pentru bunuri scumpe și investind în afaceri imobiliare în România.

Foloseau detaliile victimelor pentru a face împrumuturi la bănci din UK

De asemenea, direcționau banii victimelor printr-un număr de afaceri proprii, în încercarea de a-și ascunde profiturile criminale, iar detaliile victimelor erau, de asemenea, folosite în mod fals pentru a finaliza aplicații financiare frauduloase.

În noiembrie 2021, Eurojust a aprobat o echipă comună de anchetă între România și Marea Britanie pentru a aborda banda sub numele Operation Booker.

Bandă de români

În urma celor 25 de mandate executate, au fost efectuate șapte arestări – patru în România și trei în Marea Britanie.

Un total de 27 de persoane au fost, de asemenea, identificate și protejate de la începutul operațiunii și au fost confiscate o cantitate mare de numerar, bunuri de designer și telefoane mobile. Au fost confiscate și două arme cu aer comprimat.

 „Victimele din acest caz au fost supuse unui calvar absolut îngrozitor – au fost luate din țara lor natală cu promisiunea unei vieți mai bune, dar totul a fost o minciună”, a declarat Detectivul-șef inspector Nick Cobley, de la echipa poliției din Northamptonshire.

„Au fost exploatați sever – le-au fost luați banii, nu li s-a dat acces la hrană suficientă și la îngrijiri medicale de bază, nu aveau nicio rețea de sprijin pe care să se sprijine și au fost supuși amenințărilor repetate cu violență”, a mai spus acesta.


///Bandă de români aducea sclavi în Marea Britanie. Percheziții la 25 de proprietăți din UK și România, mai multe arestări///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

accident de muncă

Informații DEOSEBIT de importante: Cum trebuie raportat un accident la locul de muncă

Militarii britanici, cea mai mare desfășurare de forțe din Europa de Est

Militari britanici, cea mai mare demonstrație de forță din Europa de Est