in

Număr record de pacienți în spitalele din Anglia: ”Ne confruntăm cu o cerere record pentru multe servicii”

Număr record de pacienți în spitalele din Anglia. Mai multe persoane ar putea petrece anul acesta perioada dintre Crăciun și Anul Nou în spitale în unele părți ale Angliei decât oricând în ultimul deceniu, deoarece NHS se luptă să găsească locuri de îngrijire socială pentru pacienții apți din punct de vedere medical pentru externare, scrie The Guardian.

Cele mai recente cifre pentru luna decembrie până în prezent arată că o medie de 94.200 de pacienți au fost în spitale din Anglia, dintre care peste 93.000 în medii acute, cel mai ridicat nivel din ultimele șapte ierni.

Citiți și: ”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Număr record de pacienți în spitalele din Anglia

Spitalele din sud-vest, sud-est și nord-vest, zonele cu cea mai mare proporție de pacienți apți din punct de vedere medical care nu pot fi externați din cauza unei lipse acute de asistență socială, au în grijă un număr record de pacienți.

Directorul executiv al NHS England, Amanda Pritchard, a recunoscut că serviciile de sănătate s-ar putea confrunta cu “cea mai dificilă iarnă din istoria noastră”, chiar mai rea decât cea din perioada de vârf a pandemiei.

“Ne confruntăm cu o cerere record pentru multe servicii, de la serviciile medicilor de familie, la serviciile de sănătate mintală și, bineînțeles, la serviciile de urgență. Dar, în ciuda acestor presiuni, personalul NHS se ridică la înălțimea provocării în fiecare zi.”

Cele mai ridicate niveluri de paturi ocupate din cel puțin ultimul deceniu

În toată Anglia, 13 697 de pacienți erau gata să fie externați, dar nu au putut fi trimiși acasă sau în alte medii de îngrijire în săptămâna de până la 18 noiembrie, potrivit NHS, ceea ce echivalează cu aproximativ una din șapte persoane internate în spital.

În aceeași săptămână a anului trecut, această cifră a fost de 10 694, ceea ce înseamnă că numărul a crescut cu mai mult de un sfert (28%), potrivit cifrelor furnizate de NHS.

Cu toate acestea, sud-vestul – unde mai mult de unul din cinci pacienți sunt blocați în spital deși sunt apți din punct de vedere medical să plece – este deosebit de afectat, cu 44% mai mulți pacienți ocupând paturi decât media de dinainte de Covidiu.

Aproape două treimi (64%) din cele 14 trusturi spitalicești de boli acute din regiune au avut rate de ocupare mai mari decât media engleză în decembrie, în timp ce aproape jumătate au înregistrat cele mai ridicate niveluri de paturi ocupate din cel puțin ultimul deceniu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Lista completă a sărbătorilor legale din 2023

Lista completă a tuturor sărbătorilor legale din 2023 – și cum să transformați 18 zile de concediu anual în 48 de zile de vacanță

Prețurile caselor din Marea Britanie

Prețurile caselor din Marea Britanie scad pentru a patra lună consecutiv, cea mai lungă perioadă din 2008