in

Oficiali britanici din apărare, anunț ȘOCANT: „Vladimir Putin plănuiește o invazie la scară largă”

Oficiali britanici din apărare, anunț ȘOCANT: „Vladimir Putin plănuiește o invazie la scară largă”

Vladimir Putin va opta pentru „scenariul de coșmar” al unei invazii complete a Ucrainei, pe măsură ce tensiunile cresc, se tem unii oficiali britanici din domeniul apărării.

Regiunea este pe marginea prăpastiei de la sfârșitul anului trecut, când Moscova a mutat circa 100.000 de soldați, precum și tancuri și rachete, aproape de graniță.

Casa Albă a avertizat, de asemenea, ieri, că situația este „extrem de periculoasă” și că Moscova ar putea lansa un atac „în orice moment”.

Se pare că Putin va alege „opțiunea simplă” de a trimite trupe în regiunea Donbass, din sud-estul Ucrainei și apoi va negocia pentru ca aceasta să devină un stat independent, oferind un tampon între Ucraina pro-vest și Rusia, scrie Daily Mail.

Întrucât regiunea este deja ocupată de separatiști pro-ruși și se află în stare de război din 2014, se credea că va oferi puțină rezistență.

Dar cele mai recente informații îi fac pe oficialii Ministerului Apărării britanic să fie îngrijorați de o incursiune mult mai mare, stârnind temeri că un război va distruge orașele și va cauza un număr mare de civili morți.


Ei cred că trupele lui Putin sunt poziționate în conformitate cu noul său obiectiv, cu divizii blindate pregătite să se îndrepte spre Belarus, în curs de exercițiu, dar care acum staționează la o distanță mică de Kiev.

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

„Credem cu tărie că preferința lui Putin este pentru o invazie completă, mai degrabă decât pentru o ofensivă limitată. Într-un fel, el ar putea la fel de bine să acapareze cât mai mult din Ucraina, pentru că penalizările sunt aceleași. De asemenea, dacă ocupă doar regiunile de est, nu va putea niciodată să recupereze întreaga țară, din cauza întăririi inevitabile a forțelor ucrainene în restul țării, care va urma. Este un scenariu de coșmar”, a declarat un oficial din Ministerul Apărării, potrivit Daily Mail.

Putin este conștient de faptul că nu va exista niciun răspuns militar din partea statelor occidentale, întrucât Ucraina nu face parte din NATO.

În mod similar, sancțiunile economice cu care amenință SUA și Marea Britanie se aplică indiferent de amploarea unei astfel de acțiuni.

Rusia a negat în repetate rânduri că plănuiește o invazie și, în schimb, a cerut ca NATO să interzică Ucrainei să adere.

Aseară, Kievul a salutat Marea Britanie care a trimis arme și trupe antitanc ca fiind un „prim important pas” pentru a ajuta țara să se apere.

Luni, două transportoare C-17 au părăsit Marea Britanie cu 2.000 de sisteme de rachete și soldați pentru a antrena forțele ucrainene.

Însă ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a cerut ajutor suplimentar din partea puterilor occidentale.


…Oficiali britanici din apărare, anunț ȘOCANT: „Vladimir Putin plănuiește o invazie la scară largă”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Sute de decese de COIVD raportate în Regatul Unit. Guvernul relaxează restricțiile

Sute de decese din cauza COVID, raportate în Regatul Unit. Guvernul relaxează restricțiile

Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru

Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru