in

Pandemia crește natalitatea în Marea Britanie. Cel mai mare număr de gravide din ultimii 5 ani

La începutul anului trecut, primul an al epidemiei de coronavirus, numărul nașterilor a scăzut dramatic în toată Europa.

Statisticile britanice indică însă altceva: numărul femeilor care au rezervat o vizită prenatală este cel mai mare din ultimii cinci ani și toate informațiile sugerează că, la sfârșitul perioadei pandemiei, va exista un nou baby boom în multe țări.

Institutul Național de Statistică din Marea Britanie a adunat  date despre femeile care își rezervă prima vizită prenatală din 2015. În mai 2020, s-au înregistrat 50.965 de rezervări, în scădere cu 10,4% față de anul precedent. Dar încă din septembrie cifrele au crescut semnificativ, cu 58.135 de rezervări, cel mai mare număr pentru luna respectivă din 2015 și în creștere cu 6,8% față de anul 2019, potrivit Mediafax.

Marea Britanie – semne de revenire. Rezervările la restaurante au crescut, traficul și-a revenit, anunțurile de muncă au atins nivelul dinaintea pandemiei

Tendința de creștere a continuat, cu 11,1%, în ultimele trei luni ale anului 2020, față de anul precedent. „Creșterea de acum s-ar putea datora multor aspecte”, a declarat pentru The Guardian Birte Harlev-Lam, directorul executiv al Colegiului Regal al Moașelor.

Pandemia a permis multor oameni să-și adapteze stilul de viață într-un ritm mai lent, munca de acasă le-a permis, de asemenea, să petreacă mult mai mult timp cu familiile și astfel să ia în considerare un copil.

În multe țări, numărul nașterilor a scăzut drastic în 2020, din cauza pandemiei: în Spania cu 20,4%, iar nașterile au atins cel mai scăzut nivel din 1941. În Italia a avut loc o scădere de 21,6%, în Franța cu 13,3%, iar în Statele Unite, California a înregistrat o scădere de 10,2% în decembrie 2020, comparativ cu 2019.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A votat pentru Brexit, acum se căiește amarnic: „Doar un nebun ar fi votat, dacă ar fi știut ce va urma”

Gara London Bridge, închisă și evacuată. Un obiect suspect a fost găsit într-un tren