in

Pasagerii cu certificat european COVID nu mai trec prin controlul DSP în România. „Certificatele emise în UK NU SUNT VALABILE!”

Toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare, începând de marți, 13 iulie, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID.

„Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile”, se arată într-un comunicat al CNAB, citat de Agerpres.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

S-a stabilit cum vom circula vara aceasta în Europa. Vor intra în vigoare „Certificatele UE COVID-19”

„Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente. De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro. Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere, iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră), dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm”, atrag atenția reprezentanții CNAB.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.3]

Guvernul britanic este acuzat că ia o „decizie criminală”. „Dorește infectarea în masă a populației”

terapie intensivă

Secțiile de terapie intensivă din Marea Britanie se umplu cu bolnavi de COVID