in

Vești EXCELENTE de la Guvernul britanic, după 19 iulie: FĂRĂ carantină pentru vaccinați, FĂRĂ pașapoarte COVID la evenimente

Medicul șef pentru Anglia al Guvernului britanic, Chris Whitty, susține că „ziua libertății”, 19 iulie, trebuie să aibă ca scop „o deschidere cât mai largă posibil în această vară, înainte de perioada iernii”.

Medicul șef ar fi semnalat sprijinul său pentru ridicarea bordurilor de coronavirus rămase luna viitoare, în timp ce luni i-a informat pe miniștrii Cabinetului.

Whitty a spus că perioada de iarnă va fi probabil „mult mai dificilă”.

Sprijinul său în ceea ce privește relaxarea restricțiilor reprezintă un impuls masiv pentru Boris Johnson, înaintea etapei finale a foii de parcurs de ieșire din lockdown, scrie Daily Mail.

Mai mult, guvernul vrea ca britanicii complet vaccinați să nu mai fie obligați să se autoizoleze timp de 10 zile, după contactul cu un caz COVID pozitiv, carantina fiind înlocuită cu teste zilnice.

De asemenea, „bulele” școlare urmează a fi eliminate pentru a opri creșterea absențelor elevilor legate de Covid.

Cu toate acestea, această schimbare nu va intra în vigoare până la începutul anului școlar următor, în septembrie.

Whitty a declarat într-un briefing al Cabinetului că Guvernul este pe cale să continue ridicarea restricțiilor rămase pe 19 iulie, potrivit The Times.

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească, dar nu există un salt corespunzător în numărul spitalizărilor, ceea ce deschide calea pentru ca viața să revină la normal.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat: „Cabinetul a fost de acord că, odată ce am finalizat foaia de parcurs, vom putea trăi cu Covid în viitor, chiar dacă cazurile continuă să crească, datorită protecției oferite de vaccin”.

VIDEO – Ofițerul medical al lui Boris Johnson pe probleme de COVID, hărțuit în plină stradă. Chris Whitty, ținta activiștilor anti-vaccinare

Schimbarea tonului guvernamental a coincis cu numirea lui Sajid Javid în funcția de ministru al Sănătății, înlocuindu-l pe Matt Hancock, după demisia acestuia care a avut loc în weekend.

Statisticile publicate ieri au arătat că în Marea Britanie are 20.479 de cazuri confirmate de laborator de Covid-19, iar alte 23 de persoane au decedat din cauza bolii.

Cifrele separate publicate de Biroul Național de Statistică au arătat că au fost înregistrate 153.000 de morți în Marea Britanie, cu Covid-19 menționat pe certificatul de deces.

Reducerea restricțiilor de luna viitoare va include modificarea regulilor de autoizolare pentru persoanele care sunt complet vaccinate, potrivit The Sun.

Britanicii cu două vaccinuri nu vor mai trebui să se autoizoleze timp de 10 zile dacă au intrat în contact cu un caz pozitiv.

În schimb, li se va cere să efectueze zilnic teste antigen și să iasă din casă dacă rezultatele sunt negative.

De asemenea, se pare că pașapoartele Covid nu vor fi obligatorii la festivaluri de muzică, evenimente sportive și alte adunări în masă, atunci când restricțiile vor fi ridicate luna viitoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.2]

Mii de cetățeni UE vor fi privați de drepturi în Marea Britanie. Guvernul britanic, acuzat că nu dorește să prelungească termenul pentru solicitarea rezidenței

De la 1 iulie, românii pot fi opriți pe stradă și verificați de ofițerii de imigrare. Ministrul Imigrației, Kevin Foster, explică pentru Ziarul Românesc ce se întâmplă de mâine cu cei care nu au rezidență în Regatul Unit…