in

Peste 10.000 de slujbe vor dispărea din Marea Britanie până la BrexitMarea Britanie va pierde 10.500 de slujbe până în ziua în care va ieși oficial din Uniunea Europeană, arată un studiu publicat de cotidianul The Independent.

Astfel, se arată în documentul citat, numeroase firme din domeniul financiar ar urma să își mute personalul sau să deschidă noi sedii în Dublin, Amsterdam și Frankfurt.

Potrivit studiului, 222 de firme deja au confirmat planul de a-și muta sediile, până la Brexit.


Sam Woods, viceguvernatorul Băncii Angliei, a estimat că aproximativ 10.000 de locuri de muncă vor dispărea, până la momentul final al ieșirii din UE – martie 2019. Pe termen lung, Marea Britanie ar putea pierde 75.000 de locuri de muncă, potrivit unui oficial al Băncii.

26 de firme au anunțat deja că își vor muta sediile în Dublin sau Frankfurt, mai arată studiul.

Instituțiile financiare cu sediul în Marea Britanie au pledat pentru o perioadă de tranziție după Brexit, de teamă că nu vor putea să presteze servicii către clienții europeni. Dacă nu se va ajunge la o înțelegere privind perioada de tranziție, până la începutul lui 2018, se estimează că și mai multe firme își vor muta sediile.

Luna trecută, negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a precizat că din momentul în care Marea Britanie părăsește piața unică, firmele din domeniul financiar își vor pierde drepturile. Acest „pașaport” le permite firmelor să își vândă serviciile pe întreg teritoriul UE.

Băncile britanice pierd miliarde de euro din cauza Brexit

Brexit. Băncile din Marea Britanie se pregătesc să își mute operațiunile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Cum a rămas pe drumuri un preot anglican căsătorit cu un român cu 50 de ani mai tânăr. „Lui Florinel îi plăceau prea mult petrecerile”

Haos în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. Mașini abandonate, zboruri anulate, pasageri blocați pe aeroporturi