in

Peste 3,7 milioane de persoane din Marea Britanie au locuri de muncă nesigure. ”Acest guvern intenționează să ne tragă înapoi”

Peste 3,7 milioane de persoane din Marea Britanie au locuri de muncă nesigure. ”Acest guvern intenționează să ne tragă înapoi”.

Congresul Sindicatelor a criticat Partidul Conservator pentru “o mulțime de eșecuri în ceea ce privește drepturile lucrătorilor”, după ce a publicat o analiză care arată o creștere a numărului de locuri de muncă nesigure în cei cinci ani de când guvernul s-a angajat să facă munca în Marea Britanie mai echitabilă, scrie The Guardian.

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu cel mai rapid ritm anual din ultimii 18 ani, băncile măresc dobânzile

Marea Britanie, locuri de muncă nesigure

Cel puțin 3,7 milioane de persoane din Marea Britanie au locuri de muncă nesigure. În creștere de la 3,6 milioane în 2021, dintr-un total de 34 de milioane de angajați, potrivit analizei datelor guvernamentale realizate de TUC.

Această cifră se compară cu 3,2 milioane la sfârșitul anului 2016, înainte de publicarea analizei Taylor, un raport de referință susținut de guvern privind munca în Marea Britanie.

Frances O’Grady, secretarul general al TUC, a declarat că guvernul lui Boris Johnson pare “hotărât să ne tragă înapoi în ceea ce privește drepturile la locul de muncă”.


Eventuala demisie a lui Johnson la un val de parlamentari conservatori care i-au cerut demisia din funcția de prim-ministru înseamnă că este probabil să părăsească funcția fără a introduce un proiect de lege privind ocuparea forței de muncă promis pentru prima dată atunci când a câștigat o majoritate în alegerile generale din 2019.

Șomajul însă e la nivel scăzut

În timp ce șomajul rămâne la un nivel scăzut din punct de vedere istoric, TUC a declarat că, în ultimul an, a crescut numărul de locuri de muncă nesigure pentru persoanele cu contracte de muncă cu normă zero și pentru lucrătorii de agenție, ocazionali și sezonieri.

Numărul lucrătorilor independenți care câștigă un salariu orar mai mic decât salariul minim a scăzut ușor pe parcursul anului.

“Acest guvern conservator a promis să facă din Marea Britanie cel mai bun loc de muncă din lume. Dar miniștrii au dat foc la această promisiune. Mai întâi prin faptul că nu au reușit să prezinte o lege a ocupării forței de muncă. Acum prin faptul că au atacat cu nerușinare puterea de negociere a lucrătorilor și drepturile sindicale”, a spus ea.

“Oamenii nu pot aștepta drepturi și securitate mai mari la locul de muncă. Au nevoie de ele acum, dar acest guvern intenționează să ne tragă înapoi în ceea ce privește drepturile la locul de muncă.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

Val de căldură în Marea Britanie, este posibil să se atingă temperaturi record de 40 de grade

Microbuz care venea din Anglia, accident cumplit în Ungaria, doi morți și nouă răniți – VIDEO